Welke geboortesteen past bij jouw sterrenbeeld?

door | sep 27, 2019 | Astrologie, Spiritualiteit

In de geneeskundige wereld hebben kristallen, edelstenen en mineralen allen hun eigen geneeskracht. Deze geneeskracht ontstaat door een unieke vibratie per steensoort. Hieronder hebben wij een verband gelegd tussen jouw sterrenbeeld en bijbehorende stenen. Kijk in de onderstaande lijst welke geboortestenen het beste bij jouw geboortedatum valt.

Jouw sterrenbeeld

Weet je niet exact welk sterrenbeeld je hebt? Zie hieronder in de lijst de sterrenbeelden en bijbehorende data:

Steenbok – 22 december tot en met 19 januari

Waterman – 20 januari tot en met 18 februari

Vissen – 19 februari tot en met 20 maart

Ram –21 maart tot en met 19 april

Stier –20 april tot en met 20 mei

Tweelingen – 21 mei tot en met 21 juni

Kreeft– 22 juni tot en met 22 juli

Leeuw– 23 juli tot en met 22 augustus

Maagd– 23 augustus tot en met 22 september

Weegschaal – 23 september tot en met 22 oktober

Schorpioen – 23 oktober tot en met 21 november

Boogschutter – 22 november tot en met 21 december

Geboortestenen per sterrenbeeld

Elke geboortesteen brengt een bepaalde vibratie met zich mee. De oorsprong van geboortestenen is dan ook al een hele tijd terug, waarbij astrologen de geboortestenen een naam hebben gegeven. Bovendien zijn destijds al de geboortestenen aan een sterrenbeeld gekoppeld, waarbij dus rekening gehouden wordt met de vibratie van de stenen.

Op het moment wordt er onderscheid gemaakt tussen oude, traditionele en moderne geboortestenen. In dit artikel richten wij ons enkel op de oude en traditionele geboortestenen. De moderne geboortestenen zijn namelijk in een later stadium verzonnen, waardoor er vraagtekens zijn met betrekking tot de waarheid hiervan.

Geboortesteen van de steenbok

Een steenbok is altijd vroeg in het jaar geboren. Volgens de astrologen passen meerdere geboortestenen bij dit sterrenbeeld. Volgens de oude leer past een peridot en een agaat perfect bij een steenbok. De traditionele leer vindt echter dat een granaat, een vesuvianiet en een agaat bij een steenbok passen.

Karaktereigenschappen van een steenbok: praktisch, ambitieus, gierig en geduldig.

Geboortesteen van de waterman

Een waterman is van origine een trouw en vriendelijk persoon. Volgens de oude leer past dit perfect bij de volgende geboortestenen: garnet en amethist. De traditionele leer kijkt hier exact hetzelfde naar.

Karaktereigenschappen van een waterman: slim, trouw, eerlijk, vriendelijk en eigenzinnig.

Geboortesteen van de vissen

Over de geboortestenen behorende bij de vissen zijn de oude- en traditionele leer het niet eens. Volgens de oude leer past een lapis lazuli en turquoise het beste bij een vis. De traditionele leer is het hier deels mee eens. Volgens de traditionele leer past namelijk ook een aquamarijn perfect bij een vis.

Karaktereigenschappen van een vis: geheimzinnig, goedgelovig, sympathiek en gevoelig.

Geboortesteen van de ram

Een ram is geboren tussen 21 maart en 19 april en past perfect bij de bloedsteen en de amethist. Deze geboortestenen zijn oude geboortestenen.

Ook bij de traditionele geboortestenen kunnen er twee stenen aan de ram gekoppeld worden: de diamant en de smaragd.

Karaktereigenschappen van een ram: moedig, innovatief, energiek en avontuurlijk.

Geboortesteen van de stier

Als je tussen 20 april en 20 mei geboren bent, ben je een stier. Comfort de oude geboortestenen pas je dan bij de smaragd. Deze geboortesteen sluit perfect aan op de karaktereigenschappen van een stier. Ook bij de traditionele geboortestenen sluit de smaragd aan op de karaktereigenschappen van een stier.

Karaktereigenschappen van een stier: betrouwbaar, vastberaden, liefdevol, warmhartig, jaloers en bezitterig.

Geboortesteen van de tweeling

Een kenmerk van een tweeling is dat deze zich makkelijk aan kan passen. Ben jij tussen 21 mei en 21 juni geboren? Dan ben je een tweeling en pas je het beste bij de safier en de agaat. Bij zowel de oude- als bij de traditionele geboortestenen springen deze twee geboortestenen uit het oog bij een tweeling.

Karaktereigenschappen van een tweeling: openhartig, slim, nerveus, oppervlakkig en gevat.

Geboortesteen van de kreeft

Op het gebied van de kreeft zijn de oude en traditionele geboortestenen het met elkaar eens. Bij beide passen de robijn en de smaragd het beste bij de kreeft. Een kreeft heeft behoefte aan rust; zowel een robijn als een smaragd kunnen een rustig gevoel op je huid overbrengen als je deze als sieraad gebruikt.

Karaktereigenschappen van een kreeft: voorzichtig, vol fantasie, emotioneel en humeurig.

Geboortesteen van de leeuw

Ben je geboren tussen 23 juli en 22 augustus? Dan heb je het voorrecht om een leeuw te zijn. Volgens de oude leer past de edelsteen onyx het beste bij een leeuw. De traditionele leer heeft hier een andere blik op; volgens die leer past een robijn en een peridot het beste bij een leeuw.

Karaktereigenschappen van een leeuw: creatief, enthousiast, neerbuigend en bazig.

Geboortesteen van de maagd

Volgens de oude regels passen een peridot en een blauwe saffier perfect bij een maagd. Deze geboortestenen sluiten, volgens de oude leer, perfect aan op de karaktereigenschappen van een maagd.

Volgens de traditionele regels past een amazoniet, een garnet en een zirkoon beter bij een maagd.

Karaktereigenschappen van een maagd: bescheiden, nauwkeurig, slim en kritisch.

Geboortesteen van de weegschaal

Van oorsprong passen enkele unieke karaktereigenschappen bij een weegschaal. In het verlengde daarvan past volgens de traditioneel leer een roze toermalijn en een bloedsteen perfect bij de weegschaal. De oude leer kijkt hier iets anders naar; de saffier past volgens de oude leer het beste bij een weegschaal.

Karaktereigenschappen van een weegschaal: diplomatiek, sociaal, vredelievend en beïnvloedbaar.

Geboortesteen van de schorpioen

Ook een schorpioen heeft enkele kenmerkende karaktereigenschappen. De oude leer geeft aan dat dit perfect aansluit op de volgende geboortestenen: een agaat, een robijn en een peridot. De traditionele leer geeft aan dat een gouden topaas, een malachiet en een turquoise het beste bij een schorpioen passen.

Karaktereigenschappen van een schorpioen: jaloers, emotioneel, vastberaden en doelgericht.

Geboortesteen van de boogschutter

Een boogschutter is aan het einde van het jaar geboren en dit past bij enkele specifieke karaktereigenschappen. Volgens de oude leer is een amethist, een turquoise of een blauwe topaas de perfecte geboortesteen voor een boogschutter. De traditionele leer benoemt echter de lapis lazuli en de vesuvianiet als de beste geboortestenen voor een boogschutter.

Karaktereigenschappen van een boogschutter: zorgeloos, optimistisch, goedgehumeurd en rusteloos.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *