Wat veroorzaakt jouw lijden?

door | okt 18, 2019 | Psychologie

Elk mens kent pijn, elk mens kent lijden. Maar, wat veroorzaakt jouw lijden? In het boek De Diamant in Jezelf neemt Gangaji je mee op een spiritueel pad. Een pad waarmee je vele vragen kunt beantwoorden, waaronder de vraag van dit artikel: wat veroorzaakt jouw lijden?

Het allerbelangrijkste is om jezelf open te stellen. Ben je bereid om zelf in te zien wat jouw lijden veroorzaakt? Heb je daar voldoende lef voor? Indien dat het geval is, heb je ook voldoende lef om veranderingen door te (laten) brengen.

Oorzaken

Wat zijn nou de oorzaken van jou lijden? In de meeste gevallen kom je er achter dat je hier de oorzaak niet van weet. Als je bereid bent om dit wel in te willen zien, kan de mogelijkheid zich voordoen dat je hele leven gaat veranderen. Je gaat mooie dingen kwijt raken, maar je krijgt er andere mooie dingen voor terug. Het is dan ook zaak om je bereid te stellen voor het feit dat je alles kunt verliezen. Alleen op die manier kan je inzien wat jouw lijden veroorzaakt.

Om je spirituele pad van obstakels te ontdoen, is het dus zaak om eerlijk te zijn over de oorzaken van jouw lijden. Waar ligt deze oorzaak precies in?

Overigens is het ook mogelijk dat je in het onderbewustzijn aan het lijden bent. Je hebt jezelf waarschijnlijk wel eens de vraag gesteld: lijd ik? Het antwoord daarop was, hoogstwaarschijnlijk, nee dat doe ik niet. In feite zijn vele mensen met dat antwoord ook niet eerlijk op die vraag. Het eventuele gevolg daarvan is je in het onderbewustzijn kan gaan lijden. Je wijt daarbij alle ellende aan belangrijke personen in je leven, terwijl je beter eerlijk en realistisch naar de situatie kunt kijken.

Verlies hierbij ook niet de huidige situatie uit het oog. Sterker nog; het draait allemaal om de huidige situatie. De toekomst heeft hier niks mee te maken. Je leeft in het nu en op dit moment moet je iets aan jouw lijden doen, zodat de toekomst beter wordt.

Waar is het lijden?

Waar is het lijden nu? Ben je bewust van een uitgestrekte lege ruimte waarbij je bewust bent van een bepaalde intelligentie? Of ben je jezelf bewust van een afzonderlijke en unieke entiteit? Waar ligt de grens tussen deze twee ruimtes? Ga op onderzoek uit en pak de bron en de oorzaak van het lijden aan. Eerlijkheid, realisme en lef spelen hier een sleutelrol bij.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *