Wat verandert er als je mediteert?

door | jul 5, 2019 | Psychologie, Spiritualiteit, zelfvertrouwen

Als je gaat mediteren, gaan er ongetwijfeld dingen veranderen in je leven. Maar, welke dingen zijn dit zoal? Door regelmatig te mediteren kan je een positieve uitwerking uitoefenen op je geest en lichaam. Als je gaat mediteren, kan je in ieder geval rekening houden met de volgende 10 veranderingen:

  1. Je kan meer geduld opbrengen

Als je meer rust in je geest hebt, kan je ook meer geduld opbrengen. Je wordt verlost van een onrustig gevoel en je kan zaken goed loslaten.

  1. Je beseft waar geluk vandaan komt

Mediteren laat je inzien dat geluk alleen uit jezelf kan komen. Ondanks vervelende omstandigheden kan je, dankzij de meditatie, toch tevreden zijn met jezelf en met je leven.

  1. Drang naar alcohol wordt minder

Alcohol is voor veel mensen een uitvlucht. Als je mediteert, heb je echter steeds minder behoefte aan alcohol.

  1. Je stelt geluk niet meer uit

Dankzij meditatie ben je je bewust van het huidige leven. Je leeft in het heden en je kijkt niet meer met gelukzaligheid uit naar de toekomst. Nee, je leeft op dit moment gelukkig en dat is het belangrijkste.

  1. Je vruchtbaarheid gaat omhoog

Als je mediteert, komt je lichaam tot rust. Meerdere wetenschappers hebben aangetoond dat mannen hierdoor meer testosteron produceren en vrouwen sneller zwanger raken.

  1. Je hebt minder behoefte aan slaap

Door de behoefte voel je je op je gemak. Je hebt daardoor de ultieme controle over jezelf en komt volledig tot rust. Hierdoor heb je simpelweg minder slaap nodig.

  1. Je hoeft je minder in te spannen

De aanwezige energie kan je optimaal benutten. Hierdoor hoef je je minder in te spannen om hetzelfde resultaat te behalen.

  1. Nemen van beslissingen gaat sneller

Doordat je vrij in je hoofd bent, kan je betere keuzes maken. Je hebt alle voor- en tegens op een rijtje staan en daardoor ben je in staat om sneller beslissingen te maken.

  1. Groeiend zelfvertrouwen

Door te mediteren krijg je meer vertrouwen. Vertrouwen in je eigen kunnen, vertrouwen in je huidige leven en vertrouwen in wat de toekomst je gaat brengen.

  1. Je gaat je eigen gang

Door de meditatie consequent op te volgen, ben je rustig in je hoofd. Hierdoor ga je je eigen gang en houd je minder rekening met andere. Het is bovendien makkelijker om voor jezelf te kiezen en niet andere te verkiezen boven je eigen leven.

 

Bovenstaande veranderingen ga je zelf meemaken gedurende je meditatieproces. Houd het geduldig vol en eis het uiterste van jezelf. Bovenstaande veranderingen kan je enkel en alleen bereiken door de volle 100% te geven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *