Waarom een Shiatsu massage goed voor je lichaam is

door | jan 20, 2020 | Lichaam

Shiatsu massage

Sommige mensen hebben een terughoudende houding ten opzichte van een Shiatsu-massage. Toch is dit een bijzonder lekkere massage, waarmee meerdere voordelen teweeg gebracht kunnen worden.

De Shiatsu-massage vindt zijn oorsprong in Japan, maar heeft daarnaast ook een aantal componenten uit China. Tijdens deze vorm van massage wordt er een gematigde druk uitgeoefend op aangetaste gebieden. Deze gematigde druk wordt uitgeoefend met behulp van duimen, ellebogen en handpalmen.

Door deze massage wordt de energie in je lichaam in evenwicht gebracht. Op den duur heeft dit alleen maar positieve gevolgen voor je lichaam en je gezondheid.

De kenmerken van een Shiatsu-massage

Een Shiatsu-massage vindt over het algemeen plaats in een ruime en luchtige ruimte. Het is daarbij belangrijk om comfortabele kleding te hebben, waarbij de kleding bij voorkeur niet al te strak zit. De masseur laat je meestal op de vloer of een soort van mat liggen.

Tijdens de massage kan je naar muziek luisteren, maar het is ook mogelijk om in volledig stilte te genieten. Het is vervolgens van belang om de juiste houding aan te nemen, waarna de masseur aan de slag met ‘Chi’ gaat. Dit is een taak waarbij de energieën door je lichaam geroteerd worden.

Doordat de masseur een indruk van de energieën krijgt, weet hij/zij ook waar de te behandelen gebieden zich bevinden. Vervolgens wordt op de desbetreffende gebieden een gematigde druk uitgevoerd.

De voordelen van een Shiatsu-massage

Een Shiatsu-massage klinkt wellicht ietwat pijnlijk, maar dat is het niet. Meerdere mensen hebben aangegeven dat deze massage voor een integraal evenwicht tussen het lichaam en de geest gezorgd heeft. Met een Shiatsu-massage is het mogelijk om de volgende aandoeningen te behandelen:

  • Depressie
  • Spanning
  • Chronische pijn
  • Acute pijn
  • Verminderde mobiliteit
  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Rugklachten
  • Sportblessures
  • Menstruatiepijn

De gevolgen van een Shiatsu-massage

Als er een onbalans in je lichaam zit, wordt dit geuit in de vorm van pijn. Dat is een natuurlijk proces van je lichaam. Als je een eerste Shiatsu-massage volgt, kan je daarom na afloop moeilijk in slaap vallen of last van hoofdpijn hebben. Dit komt puur doordat de verschillende energieën in je lichaam in balans worden gebracht.

Als je meerdere massages gevolgd hebt, gaat je lichaam er meer en meer aan wennen. Het is dan ook aan te raden om naar Shiatsu sessies te blijven gaan, zodat je lichaam in de juiste balans kan blijven.

Deze vorm van massage kan er ook voor zorgen dat de energie gemobiliseerd wordt. Dit gebeurt door spieren en gewrichten te belasten, waardoor er een grotere rotatie en flexibiliteit bereikt wordt. Op dat gebied valt het enigszins te vergelijken met acupunctuur, maar dan heb je gelukkig geen last van de naalden.

Deze van oorsprong Japanse massage is dan ook absoluut nuttig om jezelf beter te voelen. Het laat de spanning in je lichaam verdwijnen en je lichaam en geest komen weer in balans. Bij een zwangerschap kan deze vorm van massage ook absoluut helpen. Met een Shiatsu-massage is het onder andere mogelijk om pijn en verstoppingen in de bekken en heupen weg te nemen.

Ook voor mensen die last van pijn in de benen of pijn in de rug hebben, is een Shiatsu-massage de oplossing.

Het is echter een feit dat er geen tot weinig wetenschappelijk bewijst over Shiatsu bekend is. De beste verhalen die je kunt geloven, zijn dan ook de verhalen van mensen die deze massage meermaals zelf ervaren hebben.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *