Vermijd giftige mensen

door | dec 15, 2019 | Psychologie

Vermijd mensen die je niet gelukkig maken

Op de aardbol is geen een persoon te vinden die door iedereen aardig geworden wordt. Je hebt altijd personen die jou niet zo aardig vinden. Ons advies is om niet langer aandacht aan deze mensen te geven. Je wordt hier namelijk niet gelukkiger van.

In het leven heb je niet altijd het geluk dat je omringt wordt door de juiste mensen. Sommige giftige mensen kunnen er namelijk voor zorgen dat je slechter gaat voelen. Giftige mensen hebben vaak één gemeenschappelijk kenmerk: ze richten hun aandacht op negatieve en ingewikkelde dingen. Het is daarom ook belangrijk om deze giftige mensen tijdig door te hebben. Lees onderstaand artikel door en breng jezelf op de hoogte van de kenmerken van zeven verschillende soorten mensen.

  1. Opportunist

In de basis is er niks mis met een opportunist. Maar, onder opportunistische mensen vallen ook manipulatieve mensen en mensen die medelijden willen. Dergelijke mensen kunnen we als giftige mensen typeren.

De manipulatieve mensen maken namelijk misbruik van hun mogelijkheden. Vaak gaat dit gepaard met een bepaalde sociale status. Het gevolg hiervan is een dominante houding, waar jij de dupe van kunt worden.

Als mensen continue medelijden willen hebben, gaan ze zich richten op jouw empatische vermogen. Het doel is dat jij de problemen voor hen op gaat lossen, terwijl dat niet jouw verantwoordelijkheid is.

  1. Mensen die afzien van verantwoordelijkheid

Je kent ze ongetwijfeld wel; mensen die verantwoordelijkheden niet kunnen dragen. Dit zijn veelal ook mensen die niet in staat zijn om fouten bij zichzelf neer te leggen. Sterker nog; als er iets mis gaat, ligt het altijd aan de ander. Ook dat is een typerend kenmerk van een giftig persoon.

  1. Mensen die jou niet mogen

Zoals we in de inleiding al zeiden, zijn er ongetwijfeld mensen die jou niet mogen. Daar is niks mis mee. Maar, onthoud dat deze mensen giftig zijn. Zij hebben een negatieve invloed op je en kunnen voor vele problemen zorgen. Richt je daarom op mensen die jou wel mogen en waar je het goed mee kunt vinden. Dergelijke personen zijn bijzonder veel waard, in tegenstelling tot de giftige mensen die jou niet mogen.

  1. Mensen die in hun comfort zone blijven

Ken je mensen die continue in hun comfort zone blijven? Het is een typerend probleem als mensen niet buiten hun comfort zone durven te komen. Hierdoor zijn deze personen voor nagenoeg alles bang. Uiteindelijk willen ze jou voor het karretje spannen om enge dingen opgelost te krijgen. Ook dat is een kenmerk van een giftig persoon.

  1. Mensen die je corrigeren

Er zijn altijd wel mensen die jou corrigeren of je op je tekortkomingen wijzen. In de basis zijn de mensen die dit doen vaak zélf onzeker. Deze onzekerheid probeert men te overschaduwen door kritiek op andere mensen te uiten. Ken jij iemand die altijd commentaar en kritiek op je heeft? Neem afstand van dergelijke giftige personen.

  1. Mensen die je laten twijfelen

In het leven sta je voor vele belangrijke keuzes. Als personen jou continue laten twijfelen, is dat een teken van giftigheid. Deze mensen zijn namelijk met een bepaalde gedachtegang bezig om jou express te laten twijfelen en jouw wensen te blokkeren.

  1. Mensen die lui zijn

Luie mensen zijn behoorlijk giftig. Ze proberen jou mee te nemen naar deze luie wereld toe. Het is echter zonde van het leven om lui te zijn. Het leven is te mooi om elke dag in bed naar Netflix te kijken. Neem daarom afstand van luie, giftige mensen en maak iets moois van elke dag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *