Tips om van je eenzaamheid te komen

door | feb 15, 2020 | Eenzaamheid, zelfvertrouwen

10 tips die je helpen om eenzaamheid gedag te zeggen

Het is voor veel mensen helaas een bekend probleem: eenzaamheid. Dit geldt zowel voor jongeren als voor ouderen. Het leven is momenteel behoorlijk hectisch, iedereen is met zichzelf bezig en dat resulteert al snel in eenzaamheid. Volgens Moeder Teresa is eenzaamheid het ergste wat een mens kan overkomen. Reden dus om daar iets tegen te gaan doen met behulp van onderstaande tip.

Wat is eenzaamheid?

Het is allereerst goed om naar de term eenzaamheid te kijken. Eenzaamheid is namelijk niet hetzelfde zijn als alleen zijn. Als je alleen bent, kan dat bij sommige ook een positief gevoel opleveren. Als je eenzaam bent, brengt dat simpelweg alleen maar negatieve gevoelens met zich mee.

Eenzaamheid duidt op een leven waarin je in een isolement leeft en waarbij je een gevoel van leegte ervaart. Je hebt niemand waar je op kunt bouwen, maar kunt dat met onderstaande tips wel verhelpen.

Tip 1: denk aan de mensen om je heen

Je hebt altijd wel mensen om je heen, denk aan collega’s of buren. Probeer situaties te visualiseren waarin je met hen aan het praten bent. Dat kan je een geruststellend gevoel geven. Daarna is ook de drempel lager om een écht gesprek met hen te starten.

Tip 2: Window shopping

Durf uit je vertrouwde omgeving te stappen. Als je in huis blijft zitten, raak je nooit in contact met andere mensen. Ga bijvoorbeeld window shoppen; bekijkt de nieuwste gadgets of de nieuwste auto’s in een showroom.

Tip 3: Maak contact met een vertrouwd persoon

Heb je iemand die je het meest vertrouwd? Maak contact met hen en deel je gevoel van eenzaamheid. Door erover te praten, kan je het beter een plekje geven.

Tip 4: Blijf goed ademhalen

Het is te allen tijde belangrijk om goed te blijven ademen. Focus je op je ademhaling en laat dit proces zo gladjes mogelijk verlopen. Goed ademhalen is simpelweg de sleutel tot succes.

Tip 5: Probeer andere te helpen

In het leven kan je van meerdere gelukzalige momenten genieten. Een van de beste momenten is het helpen van andere mensen. Ga andere mensen helpen; daar ga je zelf namelijk het meeste van genieten.

Tip 6: Probeer voldoende te bewegen

Voor een ieder is het van belang om voldoende te bewegen. Beweging roept bepaalde stoffen in je hersenen op, waardoor je te allen tijde een stuk vrolijker bent. Ook dat beperkt het gevoel van eenzaamheid. Bovendien kan je tijdens het bewegen – hardlopen of in de sportschool bijvoorbeeld – in contact komen met andere.

Tip 7: Blijf leren

Het is in het leven belangrijk om jezelf continue te blijven ontplooien. Blijf daarom leren en geniet van het plezier dat je hierdoor gaat ervaren.  Bovendien stelt dit je in staat om in contact te komen met andere mensen. Mensen die dezelfde interesses/hobby’s delen.

Tip 8: Blijf leuke dingen doen

Het doen van leuke dingen is ontzettend belangrijk. Als je het gevoel van eenzaamheid hebt, heb je er niks aan om thuis te blijven zitten. Nee, ga leuke dingen ondernemen. Daar word je namelijk écht gelukkig van.

Tip 9: Blijf geduld houden

Het oplossen van eenzaamheid gaat niet in één dag of in één week. Het is kwestie om vooral geduld te blijven houden. Wij zijn behoorlijk fan van de volgende quote: Vergeet niet dat de sleutel tot het verlaten van eenzaamheid de eenvoud is van het plannen ervan.

Ga dingen plannen en houd ondertussen voldoende geduld. Op díe manier kan jij op een efficiënte en prettige manier van je eenzaamheid afkomen.

Tip 10: Houd bovenstaande 9 tips continue in de gaten

De laatste tip is een allesomvattende tip: houd de bovenstaande 9 tips continue in de gaten. Dankzij die tips ben je namelijk in staat om van je eenzaamheid af te komen. Ervaar je hier problemen mee? Start van weer bij tip 1 en werk vervolgens alle tips af. Op die manier ben je absoluut in staat om weer een gelukkig leven te krijgen. Een leven waar je optimaal van kunt genieten en waar je de juiste mensen om je heen hebt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *