Tegenwoordig krijgt iedereen het steeds drukker

door | apr 12, 2019 | Psychologie, Spiritualiteit

Tegenwoordig krijgt iedereen het steeds drukker, hierdoor kun je aardig gestrest raken en onrustig zijn. Het is daarom belangrijk om juist in deze periodes tot rust te komen en om te ont-stressen, je moet simpelweg leren ‘aarden’.

Om het goed te begrijpen, kun je het met een boom vergelijken. Als hiervan de wortels goed en stevig in de grond zitten dan kan de boom geen kant op, dan is hij geaard. Zijn de wortels slecht en zwak dan is hij vatbaar voor ziektes. Dan moet een boom weer aarden om goed te worden. Dit principe speelt bij ons ook, wij moeten ook aarden om weer stevig in het leven te staan.

Als je dus stevig in het leven staat kun je beter omgaan met slecht nieuws, ook ben je gezonder en wordt je niet snel ziek. Bovendien herstel je dan sneller van een klein griepje. Ben je niet goed geaard, dus sta je niet stevig in het leven, dan ben je minder scherp, sneller moe, raakt slecht nieuws je harder en zit je niet altijd goed in je vel.

De grote vraag is alleen hoe je je weer kunt aarden. Hoe kan je weer stevig in het leven komen? We hebben 6 tips samengesteld die je goed op weg helpen voor een gezonde bodem voor het aarden.

Doe je schoenen uit

Doe een keer je schoenen uit! Dit is niet alleen heerlijk maar hiermee kom je gewoon tot rust. Natuurlijk is het meer ideaal om dit op een stille plek te doen, dan kun je ongestoord even tot jezelf komen. Het mediteren kan ook lopend, bijvoorbeeld op weg naar het werk.

Rode sokken

Het klinkt misschien raar, maar draag een keer rode sokken. Je hebt energetische schakels in je lichaam, ook wel chakra’s genoemd. Deze bevinden zich langs de ruggengraat van je kruin helemaal tot aan je stuitje. Bij je stuitje bevindt zich ook de wortelchakra, je wortelchakra is hiermee je basis-chakra. Deze moet weer zorgen voor de verbinding die je hebt met de aarde en het zogenoemde ‘hier en nu’. Als je voelt dat je niet helemaal stevig in het leven staat, dat je niet goed geaard bent, dan kan het weleens helpen om rode sokken te dragen.

Natuur geur

De geur van de natuur helpt je tot rust te komen. Een dennengeur of een rozemarijngeur doet je denken aan het bos en helpt je goed te aarden. Bepaalde geuren geven rust en zorgen dat je heerlijk ontspant. Hierdoor wordt je hoofd leeg gemaakt en kom je steviger in het leven te staan.

Mediteren

Mediteren is ook een manier om tot jezelf te komen. Een meditatie geeft je rust waardoor je weer makkelijker verder kan. Probeer voor de verandering is een boom-meditatie. Als je deze meditatie doet, mag je gewoon op blote voeten staan. Zo zorg je voor contact met de aarde en zo aard je makkelijker.

  1. Zorg dat je stevig staat en verdeel je gewicht gelijkmatig over beide voeten
  2. Sluit rustig je ogen
  3. Beeld je eigen in dat je jezelf in de grond wortelt, zo wordt je een met de aarde
  4. Het voelt lekker stevig aan, niks kan je van je plaats af krijgen.
  5. Denk aan niks anders dan aan je eigen omgeving. Voel je de wind? Hoor je dat geluid?
  6. Denk vervolgens aan je lichaam, wat voel je precies? Iedereen voelt iets anders, het is altijd goed
  7. Ga niet te snel terug naar het ‘hier en nu’. Voel hierbij dat je heerlijk tot rust bent gekomen

Heerlijk door de modder lopen

De herfst is het seizoen dat het beste is om te aarden. Overal heb je regenbuien gehad en ontstaan er modderpoelen. Maak hier gebruik van en ervaar de natuur dichter bij dan dat je ooit meemaakt. Ga lekker stampen in de regenplassen of geniet van de groeiende paddenstoelen. Het maakt niet uit wat je doet, het laat je weer even voelen als kind. Als kind had je geen zorgen en dat gevoel is juist nodig.

Edelstenen

Er zijn speciale edelstenen die een aardende werking hebben. Deze stenen kan je op je nachtkastje leggen of heel dicht bij je dragen, het is fijn om ze te hebben. Bomagaat, Hematiet, Lavasteen, Aragoniet en Dalmatiër Jaspis zijn zomaar een paar voorbeelden van edelstenen die hiervoor geschikt zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *