Omgaan met je dromen

door | jun 28, 2019 | Dromen, Psychologie, Spiritualiteit

Elk mens droomt. Bepaalde mensen onthouden de inhoud van hun dromen goed, terwijl een ander niet weet wat zich in hun dromen afspeelt. Een droom kan echter een voorbode zijn voor iets in de toekomst.

We hebben hieronder vele kenmerken genoteerd met daarbij de achterliggende gedachten. Mocht één van deze kenmerken/emoties in je droom voorkomen, weet je welke betekenis dit kan hebben.

Afschuw
Heb je in je droom een gevoel van afschuw? Dit betekent dat je een bepaald persoon niet kan vertrouwen.

Afkeur
Droom je over een bepaalde afkeur. Dit kan aangeven dat je het niet eens bent met een persoonlijk aspect.

Afwijzing
Droom je dat je iemand afgewezen hebt? Dit betekent dat je gevoelens hebt waar je heel graag afscheid van wilt nemen.
Of ben jezelf afgewezen in je droom? Dit duidt op een laag zelfbeeld.

Agressie
Ben je erg boos in je droom? Of heb je een droom die veel agressie oproept? In dat geval is dit een signaal dat je bepaalde aspecten aan moet pakken.

Mocht je dromen dat je jezelf agressief gedraagt in je droom, dan ben je seksuele behoeften aan het wegzwijnen.

Angst
Het is wellicht ietwat tegenstrijdig, maar een droom vol met angst kan een goed teken zijn. Hierbij past het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’.

Blijdschap
Ervaar je blijdschap in je droom? De blijdschap in je droom kan het verdriet in je echte leven compenseren.

Boosheid
Ben je boos in je droom? Dan bevindt je je in een gespannen situatie in het echt leven. Het gebeurt regelmatig dat je de boosheid in het echt onderdrukt; de boosheid komt er vervolgens in je droom uit.

Depressief
Droom je dat je depressief bent? Dit kan een teken zijn van slechte vooruitzichten in het echte leven.

Ergernis
Ervaar je veel ergernis in je droom? Dit betekent dat je rivalen druk bezig zijn. Bezig zijn om jou af te troeven of om jou een stap voor te zijn.

Honger
Heb je veel honger in je droom. Dit betekent dat je een leegheid ervaart in het dagelijkse leven. Probeer invulling te geven aan deze leegheid.

Jaloezie
Ben je veel jaloers in je droom? Jaloers op een ander of iemands bezit? Dit is een teken dat je moeite hebt om jezelf op te werken. Dit heeft met name betrekking op je persoonlijke carrière.

Kalmte
Voel je vooral rust in je droom? Dit kan het einde van een conflicterend innerlijk gevoel zijn. Maar, het kan ook duiden op stilte voor de storm. Oftewel; er staat je een hoop te wachten.

Liefde
Proef je veel liefde in je droom? Of geef je veel liefde in je droom? Dit geeft aan dat je deze liefde ook in het dagelijkse leven voelt. Wellicht is een dergelijke droom een teken van gevoelens voor een bepaald persoon.

Luiheid
Ben je veelal lui in je droom? Dit betekent dat je aan de voet van een zakelijke fout staat.

Ongerust
Heb je een ongerust gevoel in je droom? Deze droom kan dan een weerspiegeling zijn van datgene wat je gaat voelen als je wakker wordt. Hoogstwaarschijnlijk word je ook met een onrustig gevoel wakker.

Paniek
Een paniekerige droom geeft aan dat je machteloos staat in een bepaalde situatie. Probeer deze situatie zo snel mogelijk los te laten en te accepteren.

Pijn
Ervaar je veel pijn in je droom? Dit is een teken dat je jezelf niet zo moet pijnigen in een situatie waarin jezelf weinig tot geen invloed hebt.

Schaamte
Heb je een schaamtegevoel in je dromen? Dit kan duiden op onzekerheid of een deuk in je zelfvertrouwen.

Schuld
Heb je veel schuldgevoelens in je dromen? Dit duidt op negatieve gevoelens over jezelf. Ook hierbij speelt een laag zelfbeeld een significante rol.

Toewijding
Ben je toegewijd aan bepaalde zaken in je droom? Dit is voor jou het bewijs dat je met de juiste toewijding alles kan bereiken. Dit betekent tevens dat je nergens komt met leugens.

Verlangen
Verlang er in je droom iemand naar jou? Dit betekent dat je binnenkort een huwelijksaanzoek gaat verrichten of kan verwachten. Verlang je echter zelf naar iemand? Dat betekent dat je tevreden bent met je huidige liefde en leven.

Verliefdheid
Ben je verliefd in je droom? Dit betekent dat je gevoelens je in een lastige positie kunnen brengen.

Als je droomt dat iemand op jou verliefd is, ben je onbewust op zoek naar ondeugende avonturen.

Verwarring
Ben je verward? Of voel je veel verwarring in je droom? Dit betekent dat je voor een kruispunt staat; een bepaald aspect in je leven kan vele kanten op gaan. Je bent er echter nog niet zeker van welke kant het gaat worden.

Vijandigheid
Vijandigheid in je dromen kan duiden op een situatie die opnieuw aandacht verdient. Wellicht is het raadzaam om opnieuw naar bepaalde situaties te kijken.

Wanhoop
Merk je dat andere mensen in je droom wanhopig zijn? Dit betekent dat een naasten van de desbetreffende mensen in een lastige zitten.

Als je droomt dat je zelf wanhopig bent, heb je het op dit moment zwaar te verduren in je leven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *