Je intuïtie versterken door contact te maken met je bovenbewuste

door | mrt 26, 2020 | Spiritualiteit

Je intuïtie versterken door contact te maken met je bovenbewuste

Wil je graag jouw intuïtie versterken? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Wel is het goed om te beseffen dat de menselijke geest continue actief wil blijven. Dit kan er voor zorgen dat je continue over een bepaald probleem blijft na denken. Op het moment dat je niet over dit probleem nadenkt, komt juist de oplossing in je hersenen naar boven drijven. Het heeft hierdoor zeker geen zin om continue na te blijven denken over dingen. Helaas is dit een natuurlijk verschijnsel van de geest. Door contact te maken met je bovenbewuste kan je dit echter tegenwerken.

Het bovenbewuste is gebaseerd op de denkwijze van de hedendaagse spirituele leider Eckhart Tolle. Tolle zegt: het begin van vrijheid is het besef dat jij niet de denker bent. Als je dat weet, kun je het denken gaan waarnemen. Op dat moment wordt er een hoger bewustzijnsniveau actief.

Deze denkwijze geeft precies aan wat het bovenbewuste omdraait. Je moet zelf bepalen wanneer je gaat denken. Dat moet je niet langer overlaten aan je geest, aangezien je dan de gehele dag door zit te malen.

Door contact te maken met het bovenbewuste kan je tevens je gedachten kan leiden. Je bepaalt zelf waar en wanneer je ergens over na denkt. Het constructieve en eindeloze malen kan je hiermee een halt toeroepen.

Hoe kan je jouw bovenbewuste versterken?

Op welke manieren kan je het contact met je bovenbewuste versterken? Dat kan onder andere door te mediteren. Je geest gaat langzamer werken met behulp van meditatie. Hierdoor ben je in staat om relaxed door het leven te gaan en kan je in contact komen met je bovenbewuste. Je ervaart simpelweg veel meer rust, waardoor je de hectiek in het leven links kan laten liggen. In plaats daarvan kom je juist in contact met het bovenbewuste.

Mediteren oefenen

Om met je bovenbewuste in contact te komen, kan je onderstaande basismediatie oefening gaan volgen:

Stap 1: ga in een comfortabele houding zitten. Dit kan bijvoorbeeld in de yogahouding zijn.
Stap 2: Leg de focus op het ritme van je ademhaling en sluit je ogen.
Stap 3: Probeer nergens aan te denken, nergens mee bezig te zijn en je volledig op je eigen ademhaling te richten.
Stap 4: Raak je afgeleid? Sluit je ogen weer, richt je op je ademhaling en houd dit vol.
Stap 5: Probeer je ademhaling niet te sturen. Het proces van ademhalen wordt door je lichaam geautomatiseerd. Het enige wat jij hoeft te doen, is ontspannen te ademen.
Stap 6: Zorg dat je een minuut lang de volle aandacht op je ademhaling gericht hebt.
Stap 7: Maak notities van wat je in de afgelopen minuut gevoeld hebt.

Door bovenstaande oefening meerdere malen te doen, kan je in contact komen met het bovenbewuste. Het bovenbewuste zorgt ervoor dat je meer op je intuïtie gaat vertrouwen. Dat is heel wat waard, aangezien je daarmee het eindeloze malen kunt stoppen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *