Je aan andere mensen storen

door | jan 9, 2020 | Negatief, Positiviteit, Psychologie

Stoor je je aan andere onderzoek het!

Je kent ongetwijfeld de situaties waarin je je aan een ander stoort. De oorzaak hiervoor is meestal in een karaktereigenschap te vinden. Oftewel; een karaktereigenschap van een ander die niet goed bij jou past. Op den duur kan dit leiden tot ergernissen, terwijl een ergernis op den duur weer tot negatieve energie kan leiden. Bovendien kost het veel negatieve energie om je bezig te houden met ergernissen.

Maar, hoe komt het nou dat je je een ander stoort? Oftewel; waarom stoor ik me aan anderen? In dit artikel vertellen we je hier alles over.

Wat zegt het over jou als je je aan iemand stoort?

Als je je aan een ander stoort, is het belangrijk om enkele dingen te onthouden. Allereerst het feit dat ieder een uniek karakter heeft. Dit karakter kan je niet aanpassen. Sterker nog; het karakter blijft zoals die is. Wat zegt het dan over jou als jij je aan een ander stoort? Laten we dit proberen te verduidelijken met een voorbeeld.

Op de middelbare school moet je een keer per week gymen. Tijdens de gymles doe je allerlei sportieve activiteiten, maar twee jongens uit je klas hebben het af en toe op jou gemunt. Dat is met name het geval bij competitieve activiteiten. Dit heeft te maken met het feit dat jij één van hun grootste ‘concurrenten’ bent.

Gedurende de gymlessen word je dus af en toe uit de tent gelokt door deze jongens. Jij gaat je hier aan storen. Is dat handig of kan je beter iets anders doen? Je hebt in feite 3 keuzes:

  • Je stopt met gymen; je meldt je continue ziek of geblesseerd af bij je docent.
  • Je kunt in de aanval gaan en het leven van die jongens ook zuur proberen te maken.
  • Je kunt het van je af laten glijden en zelf gaan genieten van de gymlessen.

Welke optie is het beste denk je? Uiteraard de laatste optie. Laat alle ergernissen van je afglijden en houd je bezig met dingen waar je wél blij van wordt.

Verplaats je in een ander

Het is ook aan te raden om je in een ander te verplaatsen. Als jij je stoort aan een bepaald persoon kan dat namelijk redenen hebben. Door je in een ander te verplaatsen is het mogelijk om je ergernissen te sturen.

Het is namelijk niet altijd nodig om deze ergernissen te hebben. Sterker nog; wellicht vertoont een bepaald persoon het gedrag om bepaalde redenen. Probeer die redenen te achterhalen. Je kunt jezelf wel continue aan het gedrag blijven storen. Maar, dat kost alleen maar negatieve energie waar je vervolgens niks mee op schiet. Moraal van het verhaal; probeer je in de ander te verplaatsen.

Probeer positieve kanten te herkennen

Het leven is niet altijd zwart-wit. Als je je aan bepaald gedrag van een persoon stoort, kan het ook zijn dat ander gedrag van dit persoon wél naar wens is. Het is dan ook aan te raden om te proberen om positieve kanten in een ander te herkennen.

Door de positieve kanten/eigenschappen te herkennen, kan je een positieve blik krijgen. Daarmee is het mogelijk om jezelf te behoeden voor het storen. Dat scheelt je weer een hoop negatieve energie.

Kijk kritisch naar jezelf

Het is altijd makkelijk om je aan een ander te storen. Maar, het is ook altijd belangrijk om kritisch naar jezelf te kijken. Jij stoort je, maar komt dat gevoel door de ander? Of is de oorzaak hiervoor wellicht bij jezelf terug te vinden?

Zoals we al vaker gezegd hebben, is het storen aan een ander simpelweg negatieve energie. De tijd en energie die je hieraan verspild, ga je nooit meer terug krijgen. Het is dan ook beter om kritisch naar jezelf te kijken. Op die manier kan je jezelf verbeteren, waardoor je een gelukkiger gevoel krijgt. Bovendien zorgt dit ervoor dat je je op de lange termijn minder aan andere mensen gaat storen. Daar heb je tenslotte niks aan en daar ben je je dan ook bewust van.

Moraal van dit verhaal; het is onnodig en onzinnig om jezelf aan een ander te storen. Dit kost alleen maar negatieve energie, terwijl je deze energie beter aan leuke dingen kunt besteden. Met behulp van bovenstaande tips is het mogelijk om iets aan deze negatieve energie te doen. Sterker nog; met behulp van deze tips is het mogelijk om deze negatieve energie te voorkomen. Hoe je dat doet? Door kritisch op jezelf te zijn, door positieve eigenschappen van een ander te herkennen, door jezelf in een ander te verplaatsen en door ergernissen van je af te laten glijden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *