Hoezo zien kinderen vaak geesten in hun jongere jaren?

door | apr 18, 2021 | Geesten, Kinderen

Hoezo zien kinderen vaak geesten in hun jongere jaren?

Herken je de volgende situatie? Je hebt de kleine naar boven gebracht en in bed gestopt. Ongeveer een uurtje later komt je kind huilend naar beneden. Je kind geeft aan dat hij/zij iemand naast het bed ziet staan. Een persoon die de weg zoekt, maar op zoek is naar een ijssalon die aan de hele andere kant van de stad zit. Hoe kunnen zulke situaties toch ontstaan? Hoe kan het dat kinderen zo vaak geesten zien?

Energetisch schild

Om die vraag te kunnen beantwoorden, moeten we nader naar het zogeheten energetische schild van een persoon kijken. Dit schild heeft elk persoon, maar per persoon is er verschil merkbaar in de dikte van het schild. Indien je een dun schild heb, heb je te maken met verschillende gaves. Jij kunt deze gaves waarnemen.

Hoe dichter je schild is, hoe minder gaves je waar kunt nemen. De dikte van het schild wordt door meerdere elementen bepaald:

  • Je geboorte bepaalt een hoop
  • Je vorige levens zijn van invloed
  • Het vertrouwen in de mensheid

Als je een dik schild hebt, vind je het moeilijk om jezelf open te stellen. Als je een dun schild hebt, ben je juist een open boek. Maar, ook bijvoorbeeld een trauma kan van invloed zijn op het schild. Sommige mensen krijgen door een trauma juist een dikker schild, terwijl dat bij andere niet het geval is. Bij hen wordt het schild juist weer dunner.

Ook kan de dikte van het schild aangetast worden door situaties in het leven van een kind. Denk hierbij aan een echtscheiding of juist positieve dingen. Verdriet kan weg worden genomen door het energetische schild dikker te maken. Op den duur kan dit dikke schild voor problemen zorgen. Men gaat zich bijvoorbeeld storten op drank en/of drugsgebruik.

Als jouw kind geesten kan zien, zijn ze hier meestal bang voor. Je zegt ongetwijfeld dat het niet hoort dat zij de geesten zien. Hierdoor krijgen ze er simpelweg geen begrip voor. Ook hierdoor kan een kind het schild alsmaar dikker laten worden. Rond een leeftijd van 6 á 7 jaar gaan de kinderen dit energetische schild echter los. Dat kan meerdere redenen hebben, maar vaak is het een natuurlijk proces. Het gevolg is dat de kinderen hun gave kwijtraken.

Gave behouden

Ook zijn er situaties waarin de kinderen hun gave wel houden. Dat is bijvoorbeeld het geval als de stoffelijke wereld en de energetische wereld perfect met elkaar in balans zijn. Als de kinderen deze balans vast kunnen houden, blijven ze hun gave behouden.

Vervelende situaties kunnen er ook voor zorgen dat kinderen hun gave blijven behouden. Dat is bijvoorbeeld het geval als ze veel verdriet of angst hebben. Als ze hier in blijven hangen, blijft het energetische schild even dik.

Wat kan je als ouder doen?

Uiteraard is het ook belangrijk om te weten wat je als ouder hier aan zou kunnen doen. Wij hebben hier één goede tip voor: ga met je kind mee. Als je kind aangeeft dat hij/zij een geest ziet, doe ook alsof je de geest ziet. Ga met hen mee in deze wondere wereld en laat je tegelijkertijd verrassen.

Houd daarnaast wel altijd het angstgehalte van je kinderen in de gaten. Neemt de angst bijzondere vormen aan? Dan is het tijd om misschien professionele hulp in te schakelen. Het zien van geesten moet namelijk niet de overhand krijgen in het leven van een kind. Ook kan je kiezen voor een huisreiniging; daarmee is het mogelijk om de geesten uit je huis weg te krijgen. Al met al is het een kwestie van het vinden van een balans. De kans is groot dat de gaves vanzelf weggaan bij je kind!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *