Hoe kom je los van energetische koorden of banden

door | jan 17, 2019 | Energetische koorden, Energie, Relaties, Spiritualiteit

Bij een spirituele liefdesrelatie denk je misschien als eerste aan tweelingzielen, passie en zielenvlammen. Hierover zijn al heel veel verhalen geschreven, maar toch is zo’n relatie niet altijd rozengeur en maneschijn.

Soms kan een spirituele liefdesrelatie namelijk een hele heftige en manipulatieve relatie zijn. Dit is een relatie die bestaat uit oude pijnen en uitgewerkt karma.

Als je zo’n relatie beëindigd dan dit nogal wat impact hebben op je leven. Je kunt dan het gevoel hebben alsof je leven uit elkaar is gevallen en het nooit meer goed met je komt.

Energetisch nog met elkaar verbonden

Heb je een relatie beëindigd, maar kom je er toch nog moeilijk los van? Dan kan het zijn dat je energetisch nog met elkaar bent verbonden.

Zo kan je de gemoedstoestand en de emoties van je ex nog dagelijks voelen, zelfs als jullie honderden kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Als jullie op dezelfde frequentie blijven zitten, blijven jullie op elkaar afgestemd. Je komt dan niet los van elkaar en dit is erg vervelend.

Er blijft dan namelijk onopgelost verdriet rond je heen hangen en hierdoor kan veel energie verliezen en karma opbouwen.

Als je te lang te veel energie verliest dan kan dit ook nog eens leiden tot problemen in je huidige leven.

Een basis voor de rest van je leven

Een intensieve of een bijzondere liefdesrelatie overkomt je niet zomaar. Meestal heb je elkaar echt wel iets te bieden en leer je van elkaar.

Dit kan zowel een negatieve, verdrietige les zijn als een positieve les. Aangezien je iets van zo’n relatie leert, word je er altijd beter van. Het legt dan ook een basis voor de rest van je leven.

Iedere persoon kan een spiegel voor je zijn. Iets dat diep in je onderbewustzijn ligt kan iemand anders zomaar bij je naar boven halen door middel van spiegelen.

Hiermee kan iemand je diepste angsten of grootste talent naar boven halen. Het is jouw keuze of je jezelf er wel of niet bewust van maakt en hoe je daarop reageert.

Als je beëindigde relatie een grote impact op je heeft gehad dan heb je stevige, energetische banden met je ex-partner gecreëerd.

Deze banden laten niet vanzelf los als je relatie wordt beëindigd. Als je deze energetische banden alsnog verbreekt dan zal je merken dat je al snel weer een flinke sprong vooruit maakt in je persoonlijke groei.

Het ontstaan van energetische banden

Met je ex-partner ben je een intensieve relatie aangegaan die was gebaseerd op liefde en openheid.

Dit was een onzichtbare verbinding die in je lichaam vastgeketend zit, vanuit chakra’s of bepaalde organen.

Via chakra’s en organen kan je met iemand verbonden zijn. Dit komt, omdat je emoties ook in je organen zijn opgeslagen.

Bijvoorbeeld in je longen is verdriet opgeslagen, in je lever boosheid en in je hart liefde.

Chakra’s besturen weer een bepaalde levensenergie in je leven. Je kruinchakra bestuurt je spirituele ontwikkeling en je wortelchakra bestuurt je basisveiligheid.

Als je net samen met iemand bent en verliefd bent op elkaar, ontstaat er een eenzelfde frequentie.

Door de verliefdheid staan jullie voor elkaar open. Je geeft je hartchakra dan een flinke boost en hierdoor stroomt de energie ook weer meer door al je chakra’s.

Als je langer met iemand samen bent dan doe je vaak beloftes aan elkaar, zoals ‘je bent alles voor mij’ of ‘ik houd van je’.

Je belooft elkaar trouw, gaat trouwen, sluit zakelijke overeenkomsten af en zorgt voor elkaar.

Seks en intieme gesprekken waarbij je over jezelf en je leven praat, maken de energetische banden sterker en dichter.

Als je veiligheid bij elkaar hebt gezocht dan is de verbinding vanuit je wortelchakra erg sterk, als je spiritualiteit bij elkaar hebt gezonden dan is je kruinchakra weer sterk verbonden met een stevig energetisch koord.

De lichamelijke, spirituele en emotionele banden verbreken

Nadat je een relatie hebt beëindigd is een aanrader om zowel lichamelijk als op spiritueel en emotioneel vlak alle banden met je ex-partner te verbreken.

Als je dit niet doet dan blijft het aan je trekken en blijft hij of zij steeds in je leven terugkomen.

De energetische koorden die er nog zijn na beëindiging van een relatie, creëren een tegenovergesteld effect als van waaruit deze koorden zijn ontstaan.

In het begin van jullie relatie waren deze energetische koorden een bron van energie-uitwisseling, maar na de beëindiging van jullie relatie zijn deze koorden getransformeerd tot een bron van energielekkage.

Energetische koorden losmaken uit liefde

Energetische koorden kun je alleen losmaken vanuit liefde. Het is onmogelijk om dit te doen vanuit haat, ergernis, schuld of een andere vervelende emotie.

Je houdt de energetische koorden dan juist in stand en de energie blijft weglekken.

Vergeet niet dat iedere persoon die je ontmoet en impact op je leven heeft een gids voor je is.

Iedereen kan een soulmate zijn waarmee je afspraken voor groei en ontwikkeling hebt gemaakt.

Sommige lessen die je hebt geleerd zijn vreselijk verdrietig en anderen zijn juist weer mild en positief. Als je energetische koorden met iemand wil verbreken zal je moeten leren om vanuit energie te denken.

Denk ‘wij hebben elkaar iets geleerd. En vanuit liefde laat ik je ook weer los.’ Als je dit doet dan kan je zonder elkaar een mooi leven opbouwen.

Hoe kun je de energetische koorden verbreken?

  1. Zorg ervoor dat je alleen bent

Zorg er altijd voor dat je alleen bent en ook niet gestoord kan worden. Zet een rustig muziekje op als je dat prettig vindt en maak de ruimte veilig en comfortabel. Plaats jezelf in een comfortabele positie, het maakt niet uit welke positie dit is, als het maar fijn en comfortabel voor jou voelt. Eventueel kun je gebruikmaken van bepaalde stenen of wierook als je dat wil.

  1. Kom tot rust en haal diep adem

Kom nu tot rust en adem een aantal keren heel diep adem. Het is heel belangrijk om diep in en goed uit te ademen. Doe dit net zolang totdat jij je rustig voelt.

  1. Scan je lichaam

Wanneer je lekker ontspannen bent, scan je in gedachten je lichaam af. Maak jezelf bewust van de verschillende aanknooppunten en ga na waar je verbindingen of kleuren voelt van energetische koorden. Neem goed de tijd voor deze oefening.

  1. Visualiseer je ex

Ben je je bewust van je energetische koorden? Visualiseer dan je ex voor je of iemand anders met wie je de energetische banden wilt verbreken. Hierbij zeg je het volgende: ‘Het is beter voor ons beiden dat wij onze energetische banden verbreken, zo kunnen wij beiden verder met ons eigen leven. Om ons eigen hart te kunnen volgen.’

  1. Visualiseer een zwaard

Zodra je deze zin hebt uitgesproken, visualiseer je een voorwerp waarmee je de koorden wil doorknippen-, zagen of snijden. Dit kan bijvoorbeeld een zwaard, gouden schaar of een mes zijn.

  1. Maak de koorden los

Maak één voor één de koorden los. Bij alle koorden die je losmaakt denk je erbij dat je elkaar vanuit liefde vrijlaat zodat jullie beiden weer verder kunnen met jullie leven.

  1. Bedank je ex

Als alle koorden los zijn, bedank je je ex voor zijn/haar aanwezigheid in je visualisatie en zeg je het volgende: ‘wij zijn los van elkaar, wij zijn beiden vrij om in liefde ons eigen leven verder te leven.’

Het is dus geen moeilijke opgave om deze oefening uit te voeren. Als je deze oefening hebt uitgevoerd, zal je merken dat het je veel energie oplevert. Dit is de energie die echt bij jou hoort.

Ook als je te maken had met een tweelingziel waarmee je de verbinding hebt verbroken dan moest dit zo zijn. Als jullie werkelijk bij elkaar hadden ‘moeten’ komen dan was dit wel gebeurd.

Er is altijd een reden waarom een relatie geen stand heeft gehouden. Als je helemaal los komt van iemand dat werkt dit heel zuiverend en helend voor jezelf. Je kunt dan weer je eigen levenslessen leren.

Als je de energetische koorden verbroken hebt, dan heb je weer ruimte voor nieuwe koorden die zuiver zijn. Iets dat natuurlijk altijd fijn is voor jullie allebei.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *