Hoe kan je jouw kracht weggeven? 7 manieren!

door | nov 20, 2019 | Energie, Psychologie, Spiritualiteit

7 manieren om je kracht weg te geven!

Weet jij eigenlijk wat het weggeven van kracht inhoudt? Het blijkt dat er enige onduidelijkheid is over de exacte betekenis van deze term.

Met kracht ben je in staat om veranderingen aan te brengen in je leven. Door kracht kan je een groei door maken, waarbij je meer controle over je gevoelens, emoties en reacties krijgt. Maar, het is ook mogelijk om deze kracht weg te geven.

Wat is dat nou exact? En op welke manieren kan je jouw kracht weggeven? Met behulp van 7 manieren krijg je meer inzicht in deze ietwat onduidelijke terminologie.

Waardigheid najagen

Sommige mensen zijn continue bezig met het jagen op waardigheid. Als iemand aan jou vraagt ‘Hoe gaat het met je?’, reageer je daar eerlijk op. Als je waardigheid aan het najagen bent, kan hier een leugentje om bestwil in sluipen. Stel dat het niet goed met je gaat, zeg je dat alles prima gaat. Brené Brown geeft dan ook aan dat het najagen op waardigheid uit pleasen, perfectioneren en bewijzen draait.

Bij het najagen op waardigheid doe je jezelf dan anders voor dan de werkelijkheid. Je hebt continue de drang om jezelf aan de buitenwereld te tonen middels een foutief beeld. Dat doe je alleen maar om de werkelijkheid te verbergen.

Toxische relaties

Je kent ze ongetwijfeld wel: mensen die een gigantische invloed op je kunnen hebben. Ze kunnen je alle energie van de wereld geven, maar ze kunnen je ook in de grond boren. Dergelijke toxische relaties kunnen ervoor zorgen dat jij je kracht weggeeft.

Het is dan ook aan te raden om dergelijke toxische relaties zoveel mogelijk te bespreken.

Passief gedrag

Passief gedrag gaat hand in hand met voor jezelf op te komen. Als jij niet voor jezelf op komt, geef je in feite je kracht direct weg. Dat is zonde en zeker onnodig. Dergelijk gedrag komt overigens vaak voort uit een tekort aan vertrouwen. Het is dan ook zaak om iets aan je zelfbeeld te doen in dergelijke situaties.

Dromen zijn bedrog

Iedereen heeft dromen. Sommige weten van hun dromen de werkelijkheid te maken, terwijl andere blijven dromen. Als jij een droom hard op tegen jezelf zegt, bestaat de kans dat je direct reageert dat dit onmogelijk is. Je praat jezelf in feite aan dat je dromen bedrog zijn en dat dit altijd zo zou blijven.

Dat is echter onjuist en is een teken van het weggeven van jouw kracht. Dromen zijn namelijk absoluut geen bedrog.

Manipulatie

Ben je het slachtoffer van een manipulator? Ook dan loop je het risico om jouw kracht weg te geven. Je geeft je kracht aan een verkeerd persoon, waarbij je veel persoonlijke schade op kunt lopen.

Geen zelfacceptatie

Zelfacceptatie is één van de belangrijkste dingen in het leven. Je moet jezelf accepteren zoals je bent. Want: iedereen is perfect zoals hij/zij is. Als jij de baas over je eigen krachten wilt zijn, moet je een juist niveau van zelfacceptatie hebben.

Innerlijke criticus

Zeg jij wel eens tegen jezelf dat je iets niet kan? In dat geval voed je jouw innerlijke criticus met energie. Die energie, en kracht, krijg je nooit meer terug. Integendeel zelfs; je loopt gevaar dat jouw innerlijke criticus jouw keuzes gaat maken. Houd altijd de keuzes aan je zelf en bepaal zelf je leven. Op die manier kan je het beste gebruik maken van je krachten.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *