Hoe kan je je schuldgevoel kwijtraken?

door | feb 14, 2019 | Loslaten, Patronen, Psychologie

Raak de ballast van een schuldgevoel kwijt.

Elk mens loopt rond met schuldgevoelens. Deze schuldgevoelens kunnen echter een obstakel vormen in je leven. Het is dan ook noodzakelijk om zo snel mogelijk van deze schuldgevoelens af te komen.

Bij sommige mensen maakt dit schuldgevoel een belangrijk onderdeel uit van hun leven. Het leven wacht echter op je om dit schuldgevoel kwijt te raken. Indien je er klaar voor bent, kan je dit obstakel overwinnen. Met veel kracht en doorzettingsvermogen.

Om van de schuldgevoelens af te komen, kan je affirmaties gebruiken. Affirmaties zijn korte en krachtige zinnen met een duidelijke boodschap, ze worden ook wel Quotes, citaten of wijsheden genoemd. Het is de bedoeling dat je deze affirmaties dagelijks tegen jezelf zegt. Doe dit op vaste momenten op de dag.

Een handige tip daarbij is om dit dagelijks voor de spiegel te doen. Je praat dan écht tegen jezelf; dit zal het effect alleen maar verbeteren.

Volg onderstaande affirmaties op en raak je schuldgevoelens kwijt:

  • Wat er in mijn leven gebeurd is, heeft een positieve invloed op mijn karakter gehad.
  • Ik zit vol met liefde en zie het licht.
  • Ik vergeet de verhalen die de schuldgevoelens veroorzaakt hebben.
  • Ik heb vrede met het verleden
  • Ik zit vol met medeleven richting mezelf
  • Ik ben in staat om mijn gevoelens volledig te voelen
  • Ik vergeef, zodat ik sterker word
  • Ik vergeef mezelf, zodat ik andere ook kan vergeven
  • Ik gun mezelf ruimte tijdens het proces van het kwijtraken van de schuldgevoelens
  • Ik gun mezelf de ruimte om verder te gaan met mijn leven

Om schuldgevoelens kwijt te kunnen raken, moet je lief voor jezelf zijn. Je moet aardig tegen jezelf zijn en jezelf toespreken met positieve boodschappen. Vergeet het negatieve en vergeet de obstakels.

Onderweg zal je ongetwijfeld vallen en weer opstaan; dat is onderdeel van het proces. Uiteindelijk gaat dit proces maar om één ding; je eigen persoonlijke vooruitgang.

I am light

Persoonlijke quote:
Tijdens mijn ayahuasca ceremonie afgelopen jaar kwam er ook een hoofdstuk van schuldgevoel voorbij waarbij het thema vooral was het loslaten, het laten zijn, liefde en helen. Een lied wat in mijn reis ontzettend hard en tegelijkertijd ook erg liefdevol binnenkwam was het lied van India Arie met het mooie akoestische nummer I am Light .

Wanneer je alleen zit en je ogen even lekker kunt sluiten zet het bovenstaande nummer op en laat de woorden eens door dringen en voel….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *