Hoe kan je aan jezelf werken? Wij geven je 5 tips!

door | sep 6, 2019 | Meer zelfvertrouwen, Mindset, Psychologie, Zelfliefde, zelfvertrouwen

Werken aan jezelf

Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze aan zichzelf gaan werken. Wat betekent dit eigenlijk?

En op welke manier kan je het beste aan jezelf gaan werken? In de basis blijkt dat de uitspraak ‘aan mezelf werken’ een doelloze boodschap is.

Het is namelijk stap 1 om dit te zeggen, maar stap 2 is om ook daadwerkelijk aan jezelf te gaan werken. Hoe je dat doet? Hieronder kan je vijf handige tips lezen.

  1. Ga naar een therapeut of coach. In de basis blijkt dat professionele hulp vaak helpt bij het oplossen van problemen. Dat geldt ook voor de situatie waarin je aan jezelf gaat werken. Vaak blijkt dat je dit niet zelf kunt, waardoor een therapeut absoluut meerwaarde kan bieden.
  2. Maak gebruik van zelfhulpboeken. Momenteel bestaan vele zelfhulpboeken, waarin je veel levenslessen op kan halen. Onze tip is dan ook om per dag iets minder door je social media heen te scrollen en om iets meer in de zelfhulpboeken te lezen.
  3. Herken en erken je fouten uit het verleden. Elk mens maakt fouten. Daar is niks mis mee. Het is echter zaak om je fouten uit het verleden te herkennen en te erkennen. Als je dat inzicht hebt gekregen, kom je namelijk veel minder vaak in de positie om dezelfde fouten te maken. Daarmee werk je écht aan je zelf.
  4. Stel doelen. Het kan erg behulpzaam zijn om krachtige en realistische doelen in je leven te stellen. Houd bijvoorbeeld in een dagboekje bij waar je elke dag aan hebt gedacht of hoe je je die dag hebt gevoeld. Op den duur kan dit een zeer waardevolle bezigheid zijn.
  5. Omring je met geweldige mensen. Je kunt het leven niet in je eentje aan. Nee, je hebt simpelweg behoefte aan geweldige mensen om je heen. Omring je dan ook met dergelijke mensen en verstop jezelf niet in een hoekje.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *