Heb je last van een depressie?

door | mrt 19, 2020 | Depressie, Negatief, Psychologie

Heb je last van een depressie?

Wist je dat depressie één van de makkelijkste psychische aandoeningen is om van af te komen? Helaas is dit nog niet bij alle artsen doorgedrongen. Artsen proberen nog steeds allerlei ingewikkelde middelen om patiënten van depressies te laten genezen.

Als je last van een milde depressie hebt, kan dit gemakkelijk onderbroken worden. Hoe? Door direct actie te ondernemen. Ga dingen doen in het leven, ga genieten van het leven. Pak hobby’s op, spreek met vrienden af en ga leuke dingen met je familie doen. Op die manier is het mogelijk om van een depressie af te komen.

“Je hebt grotendeels je depressie zelf geconstrueerd. Het was niet aan jou gegeven. Daarom kun je het deconstrueren” ~Albert Ellis

Het komt ook wel eens voor dat mensen depressief zijn, terwijl ze dat zelf niet weten. Het enige verschil hierbij is dus dat hun depressieve gevoel geen label heeft gekregen. Deze mensen zijn de depressie echter boven weten te komen; des te meer bewijs dat het mogelijk is om een depressie te verslaan.

Het is daarnaast ook mogelijk dat je, door het drukke leven, de depressie niet echt weet te ervaren. Dit kan ook komen doordat je voldoende actie in het leven onderneemt. Des te meer bewijs dat je door directe actie te ondernemen de depressie de baas kunt zijn.

Nooit opgeven

Bij een depressie is het van belang dat je nooit opgeeft. Je moet je nooit ergens bij neer leggen. Je moet gaan bewegen, je moet uit je bed komen, je moet jezelf overtuigen van het goede in het leven. Ook hierbij draait het weer om één ding: actie ondernemen.

De sleutel om depressie te overwinnen, is door actief te blijven en vastberaden te zijn. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen.

Als je lichtelijk depressief bent, kan je dit dus zelf oplossen.  Probeer antwoorden te zoeken waar de depressie vandaan komt. Probeer vervolgens door actie te ondernemen weer van deze lichtelijke depressie af te komen. Actie is hét sleutelwoord tegen depressie.

Let wel op dat dit het geval is bij een lichtelijke depressie. Als je last van een zware depressie hebt, is het aan te raden om wél professionele hulp te zoeken. Mocht je last van zelfmoorneigingen hebben, kan je het beste naar de zelfmoordlijn bellen. Deze zelfmoordlijn is vanaf binnenkort op het telefoonnummer 113 te bereiken.

Ga actie ondernemen!

Bij een lichtelijke depressie is het dus zaak om actie te ondernemen. Je moet activiteiten op gaan pakken, je moet hobby’s weer op gaan pakken en je moet leuke dingen gaan ondernemen. Op die manier krijg je het plezier in het leven terug en weet je een lichtelijke depressie te overwinnen.

Stel jezelf ondertussen ook de vraag waarom je depressief bent. Ben je wellicht ontevreden over je werk? Durf de keuze te maken om naar ander werk te gaan zoeken. Ook dit is weer een duidelijk teken van actie ondernemen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *