Heb je last van de energieën van anderen?

door | jan 14, 2019 | Energie, Hooggevoelig, Hoogsensitief, hsp

Ben jij hooggevoelig?

Dat wil zeggen dat je gevoeliger bent als anderen. Je bent zeker niet de enige. Heb jij wel eens ervaren dat je last hebt van de energie van anderen? Belangrijk is dan om jezelf op de eerste plaats te zetten.

Mensen die hooggevoelig zijn kunnen klachten krijgen. Dit zowel lichamelijk als geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid of overprikkeld raken. Dat is natuurlijk niet gezond.

Ben je bewust van je manier van leven. Zet jezelf op de eerste plaats, dit is zeker niet egoïstisch! Daarbij anderen er ook baat bij als je jezelf goed voelt door de juiste vibratie.

HSP gebruiken op een goede manier

Wanneer je een hooggevoelig persoon bent dan heb jij iets speciaals. Namelijk het vermogen op een niet aardse manier waar te nemen. Je voelt de gevoelens van anderen aan.

Vaak pikken we ook de gedachten en overtuigingen van andere mensen op. Velen vinden het lastig om dit speciale instrument te gebruiken en te bespelen.

Wanneer mensen niet goed weten hoe ze hier mee om moeten gaan ontstaan er vaak problemen. Word jezelf bewust van dit instrument en leer het beter te ontdekken en gebruiken!

Tot hoever ga jij?

Dienstbaar zijn is een eigenschap van hooggevoeligheid. Veel mensen vinden dan ook een luisterend oor bij deze mensen. Dat is natuurlijk prettig voor deze mensen maar het moet niet ten koste gaan van onszelf.

Het is daarom belangrijk om je grenzen te bepalen. Stel je niet open voor de verhalen van Jan en alleman. De kans is namelijk groot dat je er hinder van gaat ervaren op den duur.

De vibratie veranderd

Onze behoefte om te helpen kan enorm groot zijn wanneer we zaken als pijn en onmacht ervaren. Dit gevoel kan blijven hangen wanneer we met een volgende gesprekspartner praten. De pijn blijft als ware hangen. Dit terwijl je vaak niks aan het probleem kan doen en het niet jouw probleem is. De energie kan zeker blijven hangen met negatieve gedachten hierover tot gevolg. Hierbij maakt het natuurlijk uit of de ander ook hulp van je verwacht. Wanneer de ander bijbedoelingen heeft kan dat erg vervelend zijn. Wanneer mensen leed ervaren zijn ze vaak niet erg ontvankelijk voor nieuwe inzichten. Je kan mensen proberen te helpen. Zorg er altijd voor dat het jezelf nooit in de problemen brengt. Je eigen wil en gezondheid moet natuurlijk altijd voorop blijven staan.

Patronen

Constateer je een vervelend of leeg gevoel door de problemen van anderen? Het is dan belangrijk om de patronen te onderzoeken. Wellicht is jouw behoefte om te helpen groter dan wat in je mogelijkheden ligt. In veel gevallen is de behoefte om te helpen ook groter dan de vraag van de ander is. Niet iedereen stelt zich open voor hulp. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege angst om geholpen te worden of om hulp te vragen. Het kan ook zijn dat de ander helemaal niet geholpen wilt worden. Gun de ander het ook om zelf zijn problemen op te lossen.

Stel jezelf op de eerste plaats

Je bent vast wel eens moe geworden van anderen. Wanneer vermoeidheid een terugkerend probleem is bij het contact met anderen kijk dan kritisch naar jezelf. Vind je het prettig om anderen te helpen maar cijfer je jezelf daarbij te veel weg? Wanneer is deze behoefte te ontstaan? Vaak vind de oorsprong hiervan terug in onze kindertijd en zelfs daarvoor. Bij veel mensen zit het ook de familie. Belangrijk om te weten is dat je alleen een ander kan helpen als deze daar zelf klaar voor is. Gebruik daarvoor het volgende voorbeeld: Stel je voor dat je vaart op een schip en de ander valt over boord. Verwacht de ander dat jij hem of haar redt of doet deze zelf moeite om weer aan boord te komen? Ben jezelf ervan bewust dat je zelf mee het water in kan worden getrokken. Wanneer je een vervelend gevoel ervaart in je vibratie moeten de alarmbellen gaan rinkelen.

Innerlijke signalen zijn erg belangrijk

Indien je hooggevoelig bent dan heb je een heldere intuïtie. Hiermee moet je leren omgaan. Probeer er naar te luisteren en er op te vertrouwen. Wanneer een gesprek niet prettig voelt, klopt dit gevoel ook. Breng het gesprek in zo’n situatie op een ander onderwerp of beëindig het. Als een gesprek voor één van beiden niet prettig zijn dit niet snel tot iets positief leiden. Zorg dan ook altijd voor een prettige energetische uitwisseling van twee kanten. Voor beide partijen is dit voelbaar, afhankelijk van het bewustzijn hiervan.

Voorkom weerstand

Ervaar je na een gesprek negatieve gevoelens? Dan kan dit er toe leiden dat je vermoeid raakt. Het is ook mogelijk om kort energetische connecties te maken met anderen. Een cliënt kwam er achter tijdens een sessie dat hij op energetische wijze verbonden was met onbekende mensen. Al deze mensen kampte met forse problemen. Dit waren mensen die de persoon normaal gesproken liever links liet liggen. Vervolgens kwam hij er achter dat hij deze mensen kon helpen als een soort van energieleverancier. Hij kon ze namelijk voorzien van een positieve energiebehoefte. Dit deed hij omdat hij van mening was dat hij mensen moest helpen. Al snel kwam hij er achter dat het niet goed was. De mensen waren niet meer in staat hun eigen problemen op te lossen en een les te trekken hieruit.

We kunnen dus niet voor andere mensen de problemen oplossen. Dit werkt het beste als mensen het zelf doen. In hoeverre wil jij helpen en waar liggen jouw grenzen? Wat schiet je er mee op? Door mensen hun eigen problemen op te lossen zullen ze aan hun eigen proces werken. Hoe positief jouw bedoelingen ook zijn, helpen helpt niet altijd.

Help jezelf en anderen

Wanneer je verder groeit in het proces van bewustzijn ervaar je een grotere realiteit. Deze realiteit gaat verder dan de aardse realiteit. Je kunt problemen van anderen gemakkelijk in een breder perspectief zien. Je leert de waarde van problemen te herkennen en realiseert je dat dit ons helpt bij het leerproces. Als je begrijpt dat mensen het beste zelf hun problemen kunnen oplossen neemt de druk af. Dit gevoel maakt nu plaats voor rust. Wellicht kan de ander dit ook aanvoelen. De positieve vibratie zal beter helpen dan je woorden op zichzelf.

Laat de zon weer schijnen

Luister goed naar innerlijk en verhoog je vibratie. Wanneer mensen weer meer naar hun eigen gevoel gaan luisteren zorgt dat voor veel opluchting. Belangrijk om naar jezelf te luisteren. Veel hooggevoelige mensen ervaren moeite hiermee. Doe jezelf nooit tekort! Ons innerlijk wil zich ook goed voelen. Dat gaat niet als je de problemen van anderen continu overneemt.
Maak de juiste keuzes en cijfer jezelf nooit weg. Dit zal voor veel innerlijke rust zorgen. Des te steviger je in je schoenen staat hoe meer je innerlijke kracht zal groeien. Wanneer je jezelf goed voelt is het voor negativiteit moeilijker je te pakken. De mensen heeft behoefte aan die zich innerlijk goed voelen. Jezelf op de eerste plaats stellen is dus in het belang van iedereen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *