Handige tips voor begrenzen voor een sensitief persoon

door | jan 2, 2020 | Hooggevoelig, Hoogsensitief, hsp

Handige tips wanneer je hoogsensitief bent

Ben je een sensitief persoon? Wil je je zelf begrenzen op spiritueel, lichamelijk en geestelijk vlak? Dan hebben wij enkele handige tips voor jou samengesteld. Met deze tips ben je in staat om je gedachte weer te kunnen onderscheiden. Vraag je je ook wel eens of je huidige gedachtes van jou zijn? Of van een ander? Word je wellicht door andere beïnvloed? Dat komt meer dan genoeg voor.

Dat is met name het geval bij hoog sensitieve personen. Voor hen is het mogelijk om de gevoelens van andere ontzettend goed te voelen. Voor hen is het daardoor ook moeilijk om in contact met hun eigen gedachtes te blijven. Nee, ze gaan de gedachtes van zichzelf en van de ander door elkaar heen halen. Mede hierom is het belang om te begrenzen.

Wat houdt begrenzen precies in?

Als je een begrensde gedachte hebt, weet je jezelf af te sluiten van indringers. Je kunt zodoende je mind openen voor positieve input, terwijl je de gedachtes van een ander op afstand houdt. De negatieve energie, emoties en gedachtes van andere hebben hierdoor geen invloed op jouw gemoedstoestand.

Bij het begrenzen kunnen we onderscheid maken tussen het lichamelijke vlak, het geestelijke vlak en het spirituele vlak. Het is hierom van belang om jezelf te gaan trainen op het waarnemen van energieën. Door het waarnemen van energieën te leren, kan je de energie van andere beter gaan sturen. Zodoende zorg je ervoor dat deze (negatieve) energie geen invloed meer heeft op jouw eigen gedachte. Maar, hoe kan je jezelf nou het beste begrenzen? Wij hebben enkele tips voor je samengesteld.

Tip 1: Draag zo vaak mogelijk oordoppen

Je hersenen worden gedurende de dag geconfronteerd met ontzettend veel geluid. Al deze prikkels kunnen bij een sensitief persoon voor overprikkeling zorgen. Draag daarom oordoppen of probeer op een andere manier stilte voor jezelf te creëren.

Tip 2: Douche en kleed je om

Als je op werk bent, vang je een hoop energieën van andere op. Als je aan het sporten bent, vang je een hoop energieën van andere op. Ongeacht wat je doet: je vangt de energie van andere mensen op. Het kan lonend zijn om je bij thuiskomt te douchen en om te kleden. Daarmee laat je de negatieve energieën van je af glijden, zodat je met een gerust gevoel kunt gaan slapen.

Tip 3: Creëer een stressvrije plek

Het leven gaat tegenwoordig zo snel en hectisch. De kans dat je last van stress krijgt, is groot. Dat is met name het geval bij hoog sensitieve personen. Zorg daarom in huis voor een stressvrije plek. Een plek waar alles naar jouw wens is. Zet een rustgevend muziekje op en zorgt voor een lekkere geur (wierook). Hier kan je alle negatieve energieën van je af laten glijden.

Tip 4: De huid is je grens

Je moet je er bewust van zijn dat jouw huid ook jouw grens is. Je moet je huid goed begrenzen. Verwen je huid met een lekker sopje en draag zachte en comfortabele kleding. Je huid hét object dat helpt bij het begrenzen.

Tip 5: Zuiver je omgeving

Het is daarnaast aan te raden om je omgeving regelmatig te zuiveren. Daarmee doe je afstand van alle negatieve energieën. Deze energieën hebben geen kans om te blijven hangen en zijn daardoor ook niet meer van invloed op jou. Voor het zuiveren van je omgeving, bijvoorbeeld een ruimte, kan je ook gebruik maken van wierook.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *