Durf jij te kijken?

door | jan 19, 2022 | Relaties

De Dans van Relaties: Een Reis door de Innerlijke Schatkamer

In het weefsel van ons leven spelen zich verschillende soorten relaties af. Elke relatie is echter uniek en brengt een specifieke dynamiek met zich mee.

De band met je moeder verschilt hemelsbreed van die met een collega, de kassamedewerker in de supermarkt of je beste vriend.

Mensen hebben verschillende plekken in ons leven: sommigen mogen dichtbij komen, terwijl anderen op meer afstand blijven. Deze afstand creëert een gevoel van comfort; een zelfgekozen filter voor wie toegang heeft tot welke delen van ons wezen. Als we diep in de innerlijke wereld van een persoon kijken, ontvouwt zich een prachtige Innerlijke Schatkamer.

Deze schatkamer is schitterend, maar sommige delen liggen onder een dikke laag stof. Dit zijn de schatten die we liever negeren, verstopt onder de schaduw. De schaduw herbergt de schatten die niet langer zichtbaar zijn, vaak het resultaat van angst of trauma in ons dagelijks leven.

Het verlangen is begrijpelijk; we willen deze schatten ver weg stoppen, duwend in de schaduw.

Maar wie krijgt de sleutel tot jouw Innerlijke Schatkamer? Wie mag toegang hebben tot deze diepgaande, persoonlijke gevoelens? Het stellen van grenzen hierin maakt onderscheid tussen verschillende relaties. Het bepaalt wie naar je luistert, want als jij de toegang tot jouw schatten niet verleent, kan niemand anders daar ooit toegang toe krijgen.

Soms zijn er echter mensen die zich hier niets van aantrekken. Bewust of onbewust krijgen zij toch toegang tot jouw Innerlijke Schatkamer. Dit is een moment van gelukzaligheid, waarin je jezelf leert kennen en met een grootsheid naar anderen kunt kijken.

Dit gevoel staat bekend als onvoorwaardelijke liefde. Via deze liefde kun je in de ziel en de geest van de ander kijken. Er is geen afstand; je kent elke cel van de ander simpelweg omdat jullie toegang tot elkaars Innerlijke Schatkamer hebben.

Relaties met een Doel

Deze relaties zijn er niet alleen om je goed te laten voelen; ze dienen een ander doel. Ze zijn het gereedschap om de schatten in jouw Innerlijke Schatkamer op te poetsen. Dit soort relaties worden vaak aangeduid als zielsconnecties. Het is een gelukzalig, mooi en soms hartverscheurend moment wanneer je jezelf in zo’n relatie bevindt.

De reis door deze relatie kent vele spanningen, maar aan het einde voel je je geweldig; de schatten zijn opgepoetst.

De schoonmaak van je Innerlijke Schatkamer gebeurt niet zonder reden. Het is een reactie op de interactie tussen jou en de ander. De botsingen, soms intens door de enorm grote liefde van beide kanten, zijn noodzakelijk. Dit proces kan intens en slopend zijn.

Hier zijn enkele tips om het proces te vergemakkelijken:

  1. Houd toegang tot onvoorwaardelijke liefde – het vereist vertrouwen.
  2. Begrijp dat relaties op verschillende niveaus plaatsvinden: realiteit, energetisch en zielsniveau.
  3. Ervaar de pijn tijdens het proces en haal de angel eruit voor een bevrijdend gevoel achteraf.
  4. Onthoud het doel van de innerlijke schoonmaak: vrijheid en kracht.
  5. Grijp nieuwe kansen aan die dit proces in je leven brengt.
  6. Wees lief voor jezelf, koester behaalde successen en hou onvoorwaardelijk van jezelf, wat er ook gebeurt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *