Dit mineraal helpt je stress te lijf te gaan

door | apr 15, 2021 | Stress, Suplementen

Heel veel mensen worden tegenwoordig geconfronteerd met een gigantische hoeveelheid aan stress. Deze stress kan er voor zorgen dat je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om nog te voldoen aan de belangrijke eisen die het dagelijks leven met zich meebrengt.

Gelukkig bestaan er verschillende manieren om deze stress het hoofd te bieden. Onder meer het mineraal magnesium kan op dat vlak een zeer belangrijke rol spelen.

Dit mineraal kan niet alleen helpen om je stress te verminderen, daarnaast kan het ook een positieve impact hebben op je humeur. Zou jij hier graag meer over willen ontdekken? Dan kan de informatie op deze pagina je daarbij zeker van dienst zijn.

De gevolgen van chronische fysieke en mentale stress

In eerste instantie is het bekend dat zowel chronische fysieke als mentale stress de magnesiumvoorraad die zich in je lichaam bevindt uitput. Dat is echter niet alles. Een laag magnesiumgehalte versterkt namelijk op haar beurt ook het stressniveau. Dit zorgt er voor dat je eigenlijk als het ware terecht zal komen in een vicieuze cirkel. Verschillende onderzoeken die werden uitgevoerd hebben ondertussen duidelijk gemaakt dat een hoger magnesiumgehalte niet alleen angst, maar ook stress kan doen afnemen.

Magnesium heeft een positieve impact op je humeur

Magnesium staat er om bekend uiterst belangrijk te zijn voor diverse enzymen en hormonen en neurotransmitters die moeten zorgen voor het reguleren van je humeur. Bovendien is het eveneens zo dat het mineraal wordt gelinkt aan ontstekingen en is het zo dat ze depressieve gevoelens in de hand kan werken. In het bijzonder een (te) lage magnesiuminname wordt dan ook in verband gebracht met een aanzienlijk groter risico op een depressie. Een hogere inname van magnesium zou dan ook kunnen helpen om neerslachtige gevoelens aanzienlijk sneller het hoofd te kunnen bieden.

Kan magnesium ook je nachtrust bevorderen?

Van magnesium is ook bekend dat ze interageert met GABA. Het betreft hier een neurotransmitter die zorgt voor het verminderen van de zenuwactiviteit in onze hersenen. Op deze manier levert ze een belangrijke bijdrage aan rustig worden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat magnesium eveneens over een niet onaanzienlijke invloed beschikt op het hormoon melatonine. Dit reguleert de slaap-waakcyclus en helpt bovendien ook de spieren ontspannen. Onderzoeken hebben in ieder geval aangetoond dat magnesium niet alleen de slaapduur, maar ook de slaapkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Bovendien helpt het mineraal je ook om sneller in slaap te geraken. Voor mensen die geconfronteerd worden met slaapproblemen is ook dit dus zeker iets belangrijks om te weten.

Extra belangrijk voor sporters

Omwille van het feit dat je lichaam niet zelf in staat is om magnesium aan te maken is het van belang om magnesium uit het voedsel dat je eet te halen. Er wordt door de Hoge Gezondheidsraad aangeraden om elke dag een hoeveelheid van 350 mg voor mannen en 300 mg voor vrouwen in te nemen. Aan hoeveel magnesium je precies behoeften hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat hierbij dan niet alleen om je geslacht en je leeftijd, maar ook om je gewicht. Eerst even grondig onderzoeken aan hoeveel magnesium jij behoeften hebt voordat je vereiste inname gaat bepalen is dan ook zeker belangrijk. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat magnesium je zeker kan helpen om stress te lijf te gaan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *