De veranderingen van heksen

door | okt 4, 2019 | Spiritualiteit

In de vroegere tijden werden heksen tentoongesteld als wijze vrouwen/mannen met veel kennis van kruiden. Ook omtrent de geneeskrachtige werking van kruiden had een heks veel kennis. Dat geldt eveneens voor de natuur in zijn totaliteit en planten

Vroeger hadden heksen dan ook een machtige positie. Maar, helaas werden de heksen niet altijd begrepen. Mensen konden de krachten en kennis niet begrijpen en daardoor ook niet waarderen. Dit was in feite de oorzaak van de heksenvervolgingen.

Door de opkomst van onder andere de geneeskunde konden opeens bepaalde verschijnselen verklaard worden. Hierdoor werd de natuurlijke kennis van heksen steeds minder belangrijk en steeds minder nodig. In de laatste jaren is echter een tendens zichtbaar dat men toch behoefte heeft aan de natuurlijke kennis van heksen.

Magie

De magie van heksen kan onderverdeeld worden in twee verschillende soorten; de witte en de zwarte magie.

De witte magie gebruiken heksen om het goede te bepalen. De heksen gebruiken de witte magie om de harmonie in het leven (terug) te brengen. Bovendien wordt het welzijn van alle mensen in de gaten gehouden.

Bij zwarte magie ligt de grens veel verder. Daarbij wordt niet gekeken naar de grens van leven en dood. Wat dat betreft gaat de zwarte magie dus veel dieper en kan gebruikt worden om mensen te beïnvloeden.

De praktijk

Bij het in uitoefening brengen van de magie maken heksen gebruik van meerdere hulpmiddelen. Dit zijn onder andere rituelen, mengsels, kaarsen en spreuken. Ook kunnen er vele symbolen de revue passeren.

De heksen trachten om de aanwezige energie onder controle te krijgen en aan te sturen. Daarvoor is een bepaald niveau van meditatie noodzakelijk. Met behulp van tarotkaarten houden sommige heksen zich ook bezig met voorspellingen.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *