De Kracht van Stilte: Jouw Licht in Andermans Schaduw

door | feb 13, 2024 | Loslaten, opstelling, Psychologie, Schaduwwerk, systemisch werk, Zelfliefde, zelfvertrouwen

Jou licht in andermans schaduw

Het is een bekend gevoel: wanneer iemand een beeld van jou projecteert dat niet overeenkomt met wie je werkelijk bent. Het veroorzaakt verwarring, de drang om jezelf te verdedigen, gevoelens van onmacht en uiteindelijk zelfs twijfel aan jezelf. Maar wat als ik je vertel dat je niet verplicht bent om deel te nemen aan dat verhaal? Je met het het verhaal te identificeren.

Wanneer de eerste tekenen van projectie opkomen, wanneer je voelt dat iemand een verhaal over jou begint te schetsen dat niet klopt, weet dan dat je een keuze hebt. In plaats van jezelf te verdedigen of mee te gaan in hun verhaal, kun je ervoor kiezen om een spiegel te zijn. Sta in je eigen licht, kijk de ander recht in de ogen en zwijg. Je zult merken dat het vuur van het conflict vanzelf dooft, wanneer er geen brandstof meer is.

Het is belangrijk om te erkennen dat de woorden en oordelen van anderen niet altijd de waarheid weerspiegelen. Het zijn slechts interpretaties en percepties, gekleurd door hun eigen ervaringen en overtuigingen. Dus wanneer je geconfronteerd wordt met projecties, herinner jezelf er dan aan dat jij de enige bent die de waarheid kent over wie je werkelijk bent.

Sta stevig in je eigen waarheid, laat je niet meeslepen in andermans verhalen en weet dat jouw stilte krachtiger kan zijn dan duizend woorden. Je bent niet verplicht om jezelf te verdedigen tegen ongegronde beschuldigingen of valse voorstellingen.

Laat je innerlijke licht schijnen en laat de waarheid zijn werk doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *