Bijna 50 jaar of ouder? 10 redenen waarom dit prachtig is!

door | jun 7, 2019 | Psychologie, Spiritualiteit

Ouder worden heeft niet alleen maar nadelen. Sterker nog; het is prachtig om 50 jaar te worden. Vanaf dan heb je namelijk vele voordelen waar je van kunt profiteren.

Je gaat er goed uitzien voor je leeftijd

Rimpels hebben op elk mens een bepaalde invloed. Feit is dat deze rimpels je een compleet andere uitstraling kunnen geven. Over het algemeen krijg je een leukere uitstraling van de mooie rimpels.

Overigens ga je er niet alleen door je rimpels beter uit zien. Nee, ook je grijze of kleurloze haar staat werkelijk waar prachtig. Het is een kleur waar vele tieners en andere vrouwen jaloers op zijn.

Je bent niet meer onder de indruk

Door je levenservaring heb je allerlei situaties al vaker mee gemaakt. Het gevolg hiervan is dat je niet meer zo snel onder de indruk van bepaalde situaties bent.

Je neemt genoegen met minder

Nu je ouder bent, weet je wat echt belangrijk in je leven is. Het gevolg hiervan is dat je ook met minder genoeg gaat nemen. Je hebt nog maar 3 paar mooie schoenen nodig in plaats van 12 paar zoals vroeger.

Je bent wijzer

Door de jaren heen ben je uiteraard ook een stuk wijzer geworden. Je weet nu exact wat klinkklare onzin is én wat er wel echt toe doet in het leven. Dit heeft ook onder andere invloed op je kledingkeuze.

Je hebt geen angst meer

Op jonge leeftijd kan je last van het FOMO syndroom hebben. Dit syndroom draait om het feit dat je bang bent om iets leuks te missen. Je bouwt hier een bepaald soort angst op, waardoor je aan alles mee wilt doen en overal bij wilt zijn. Op oudere leeftijd heb je hier helemaal geen last meer van. Sterker nog; je gaat je eigen gang en je vindt het heerlijk om je eigen keuzes maken.

Je kiest je vriendschappen uit

Het is niet meer noodzakelijk om iedereen te pleasen, terwijl je er zelf minder voor terug krijgt. Als je 50 jaar of ouder bent, weet je prima wie jouw echte vrienden zijn. Hierdoor blijven de meest hechte vriendschappen over.

Je geeft geen kick meer

Vroeger kon je je aan allerlei dingen storen. Ook maakte je je zorgen over wat andere mensen van je zouden vinden. Als je 50 jaar of ouder bent, heb je daar complete maling aan gekregen. Het voordeel hiervan is ook dat je duidelijker communiceert en meer voor jezelf op komt.

Meer waardering voor jezelf
Door de jaren heen krijg je ook steeds meer waardering voor jezelf én voor je lichaam. Met name dat laatste aspect is belangrijk, aangezien je in de loop der jaren meer en meer lichamelijke klachten krijgt. Mocht je op een dag topfit uit je bed stappen, waardeer je dat dus des te meer.

Je moet advies geven

Voorheen was je wellicht continue op zoek naar het vragen van advies. Tegenwoordig wordt advies aan jou gevraagd. Door jouw levenservaring schatten mensen in dat je hun van goed advies kunt voorzien. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens grappig. Nogmaals een bewijs dat je wijzer wordt naarmate je ouder wordt!

Je bent eerlijk

Wellicht het belangrijkste voordeel van ouder worden is dat je altijd eerlijk bent. Je hoeft voor niemand meer de schijn op te houden. Je bent wie je bent en daar moet men het maar mee doen. Ook heb je meer controle over je leven en datgene waar je je tijd aan wenst te besteden. Het afzeggen van een afspraak waar je niet op zit te wachten, gaat dan ook een stuk makkelijker als je ouder bent.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *