Ben jij een lichtwerker?

door | aug 30, 2019 | Spiritualiteit

Ben jij een spiritueel werker?

Ben jij benieuwd of je een Lichtwerker bent? In dit artikel kan je 12 unieke kenmerken van een Lichtwerker vinden.

Maar, wat is een Lichtwerker nou eigenlijk? Lichtwerker zijn zielen die in deze tijd incarneren om de mensheid bij dat ontwaken te helpen.

Met andere woorden: Lichtwerkers zijn ervaren zielen die al veel meegemaakt hebben. In een vorig leven waren Lichtwerkers meestal een sjamaan, een monnik of een priester.

In het dagelijkse leven worden Lichtwerkers, ten onrechte, wel eens hippies of geitenwollensokken types genoemd.

In de huidige maatschappij blijkt echter dat Lichtwerkers moderne mensen zijn, waarbij veel Lichtwerkers ook hooggevoelig zijn.

Het is wel zaak dat een Lichtwerker ontwaakt. Nadat een Lichtwerker ontwaakt, wordt hij/zij meestal psycholoog, psychiater, spiritueel leraar of een ander beroep binnen de spirituele wereld.

Het is een feit dat steeds meer Lichtwerkers uit de kast komen. Veel mensen vinden dat vreemd, terwijl er niks angstigs aan is.

Het gevaarlijke is dat Lichtwerkers labels opgeplakt krijgen, maar dat is een algehele tendens die in de huidige maatschappij zichtbaar is.

De eigenschappen

Een Lichtwerker heeft meestal 12 unieke eigenschappen, waaraan je een Lichtwerker dus kunt herkennen.

De volgende 12 unieke eigenschappen horen onafscheidelijk bij een Lichtwerker:

 • Lichtwerkers hebben het gevoel dat ze anders zijn. Ze voelen dit vaak al op jonge leeftijd, waarbij ze zichzelf projecteren in verhouding tot hun gezin.
 • Lichtwerkers kunnen dromerig zijn en dromerig overkomen.
 • In de meeste gevallen hebben Lichtwerkers problemen met conflicten en agressie. Ook is het voor Lichtwerkers lastig om voor zichzelf op te komen.
 • De meeste Lichtwerkers zijn gevoelig en zachtmoedig. Gedurende de jaren kan hier wel een masker voor ontstaan.
 • Lichtwerkers hebben een spiritueel besef en voelen zicht aangetrokken tot bewustwording.
 • Lichtwerkers zijn de beste in het verlenen van hulp.
 • Lichtwerkers hebben moeite met macht en met grote ego’s.
 • Lichtwerkers zijn individualisten die het liefst hun eigen pad volgen. Dit pad heeft overigens veelal te maken met obstakels.
 • Lichtwerkers voelen vaak affiniteit met spiritualiteit, religies en tradities.
 • Lichtwerkers hebben het vermogen om negatieve gevoelens van andere mensen op te pikken.
 • Lichtwerkers hebben veel respect voor het leven en koesteren dieren en planten.
 • Lichtwerkers voelen zich veelal een vreemde op de aarde. Hun gevoel zegt dat ze hier niet thuis zijn.

De misverstanden

Zoals we al zeiden, worden er vaak labels op een Lichtwerker geplakt. Hierdoor zijn er ook meerdere onjuistheden en misverstanden over Lichtwerkers ontstaan.

Hieronder kan je de drie grootste misverstanden over Lichtwerkers vinden.

 1. Het is geen fabeltje. Mensen hebben al snel het vermoeden dat een Lichtwerker een fabeltje is. Dat is echter niet het geval. Je wordt namelijk als Lichtwerker geboren en hebt hier verder geen invloed op. Je bent een Lichtwerker vanuit je ziel.
 2. Lichtwerkers voelen zich beter dan een ander. Het is ook een fabeltje dat Lichtwerkers neerkijken op andere mensen. In tegendeel zelfs. Het doel van Lichtwerkers is juist om andere mensen te dienen, zodat er een nieuw collectief menselijk bewustzijn kan ontstaan.
 3. Lichtwerkers creëren afscheiding. In de spirituele wereld wordt wel eens beweerd dat Lichtwerkers voor afscheiding zorgen. Dit oordeel wordt vaak gegeven, omdat Lichtwerkers zich anders voelen dan een gemiddeld mens. Lichtwerkers hebben echter te maken met een diepe ziel, waarin bijvoorbeeld agressie tegen planten of dieren als afschuwelijk ervaren wordt.

Lichtwerkers zijn dan ook op de wereld gekomen met een taak. Het is zaak om mensen van binnenuit te ontwaken.

Elke Lichtwerker pakt dit op een eigen en authentieke manier aan, waarbij eigen inbreng ongelooflijk belangrijk is.

Voor een Lichtwerker is het dan ook belangrijk om krachtig te zijn, uitkomen voor datgene wat je bent en je niet laten leiden door angst. Men heeft namelijk altijd commentaar op Lichtwerkers.

Ons vermoeden is echter dat binnen enkele jaren het bestaan van Lichtwerkers geaccepteerd wordt in de gehele samenleving.

Als je een Lichtwerker bent, weet je dat diep van binnen. Er is geen enkel persoon op de aardbol die jou kan vertellen dat je een Lichtwerker bent. Nee, dat is iets wat je zelf weet.

Als Lichtwerker ben je op de wereld gezet om mensen te helpen. Ga op pad, help mensen en laat je kwaliteiten aan een ieder zien.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *