Ayahuasca; zijn de misvattingen terecht of onterecht?

door | mei 16, 2019 | Healing, plant medicijnen, Suplementen, zuiveren

Ayahuasca

In het Zuid-Amerikaanse gedeelte van de wereld is er een hoop te doen omtrent ayahuasca. Reden voor een onderzoek om uit te gaan of de misvattingen over dit psychedelische brouwsel terecht of onterecht zijn.

In dit artikel kan je lezen of alle mythes de waarheid zijn of juist niet. Hieronder kan je alle mythes vinden en daarbij behorende toelichting vanuit onze kant.

Ayahuasca is een wondermedicijn voor de gezondheid

Sommigen beweren dat ayahuasca een wondermedicijn is voor meerdere gezondheidsaspecten. De verhalen doen namelijk de ronde dat het ook helpt tegen rugpijn of migraine.

In de basis blijkt dat ayahuasca met name een middel is om psychische problemen tegen te gaan. Sterker nog: een onderzoek uit 2017 heeft aangetoond dat mensen die ayahuasca gebruiken, zich veel beter voelen.

Dit onderzoek heeft hierbij een link gelegd tussen mensen die ayahuasca gebruiken, mensen die LSD gebruiken of mensen die geen psychedelische substanties gebruiken.

Volgens meerdere onderzoekers kan ayahuasca een belangrijk middel zijn in de strijd tegen een alcoholverslaving of alcohol gerelateerde stoornissen.

Uit hetzelfde onderzoek bleek namelijk dat mensen die ayahuasca gebruiken, minder snel naar de fles grijpen. Iets wat bij LSD gebruikers veel vaker voor komt.

Onder aan de streep kunnen we concluderen dat de exacte gevolgen en effecten van ayahuasca nog niet duidelijk zijn.

Mits dit middeltje in de juiste dosis en op de juiste manier ingenomen wordt, lijkt het wel een daadkrachtig middel te zijn tegen psychische klachten.

De toekomst van ayahuasca hangt aan een zijden draadje

Ayahuasca is het gevolg van een samenstelling van natuurlijke ingrediënten. Een belangrijk onderdeel van ayahuasca is dan Banisteriopsis Caapi. Dit is een boom die in de vrije natuur groeit.

Maar, het verzamelen van dit ingrediënt kost veel te veel tijd. Mede daarom zijn mensen begonnen met het verbouwen van deze boom.

Hierdoor heeft men meer controle op deze bomen en de afgifte van het gewenste ingrediënt voor ayahuasca.

Het is dus duidelijk een fabel dat ayahuasca bedreigd wordt. Tot slot willen we graag vermelden dat de verbouwers bezig zijn met het duurzaam verbouwen van deze boom.

Op deze manier tracht men om de toekomst voor ayahuasca juist te verbeteren.

DMT komt vrij bij geboorte en overlijden

In het boek The Spirit Molecule valt te lezen dat een klier bij overlijden en bij geboorte een bepaalde stof afgeeft. Deze stof wordt aangeduid met de term DMT.

Toch is tot op de dag van vandaag niet bevestigd dat deze stof ook daadwerkelijk aan wordt gemaakt door het menselijk lichaam.

Geen een wetenschapper heeft hier wetenschappelijk bewijs voor weten te leveren.

Ayahuasca is levensgevaarlijk

Ook dit fabeltje kan linea recta naar de prullenbak verwezen worden. Toch moeten we erkennen dat ayahuasca een heftige ervaring teweeg kan brengen.
Het is dan ook zaak dat je een leverancier vindt die betrouwbaar is. Door de jaren heen zijn er namelijk neppe varianten van ayahuasca op de markt verschenen. Dit is puur aan de marktwerking te danken. Er was/is veel vraag naar ayahuasca, waardoor ook mensen met kwade bedoelingen zich hier mee gaan bemoeien. We kunnen dus stellen dat ayahuasca niet levensgevaarlijk is. Maar, je moet wel bij de juiste partij dit middel aanschaffen.

Daarnaast moet je het op de juiste manier innemen en de juiste dosis gebruiken.
Ook bij dit middel kan een overdosis namelijk dodelijk zijn.
Men gebruikt ayahuasca al ontzettend lang

In de wandelgangen gaan geruchten dat ayahuasca al eeuwenlang gebruik wordt. Uit onderzoek blijkt echter dat rond 1860 voor het eerst iets over ayahuasca op schrift vastgelegd is.

Aangezien er geen bewijs is, kan men ook niet concluderen dat men het al eeuwenlang gebruikt.

Ayahuasca is verslavend

Om deze mythe te ontkrachten, richten wij ons op de woorden van José Carlos Bouso. Dit is een goeroe op het gebied van onderzoeken naar ayahuasca. Hij zegt zelf het volgende hierover: “We hebben een onderzoek uitgevoerd in Brazilië en geen bewijs gevonden voor afhankelijkheid of afkickverschijnselen bij regelmatige gebruikers.”

Uit dit onderzoek blijkt dus dat ayahuasca geen verslavende werking heeft. Daarentegen kan ayahuasca wel het middel tegen verslavingen zijn, aangezien ayahuasca je in contact laat komen met diepe gedachten en emoties.

Door ayahuasca te gebruiken, kunnen mensen dus tot bijzondere dingen in staat zijn.

Ayahuasca is illegaal

Ayahuasca bestaat uit twee hoofdingrediënten: Banisteriopsis caapi en Psychotria viridis. In die laatste stof zit het welbekende bestanddeel DMT.

Hierover heb je hierboven reeds meer kunnen lezen. Verschillende landen hebben strenge wetgeving met betrekking tot DMT.

Onder andere in Amerika is het toegestaan om planten te bezitten waar DMT in zit. Maar, het is vervolgens wél verboden om zelf aan de slag te gaan om hier ayahuasca van te maken.

We willen je dus ook graag aanraden om in je eigen land op zoek te gaan naar de actuele wetgeving. De wetgeving verandert bovendien meer dan eens, waardoor het des te meer belangrijk is om op de hoogte van de huidige regelgeving te blijven.

Doe onderzoek naar een Sjamaan

Tot slot willen we je nog één tip mee geven: doe onderzoek naar een sjamaan. Vertrouw er niet op dat iedereen een Sjamaan is, ondanks dat hij/zij bepaalde kleding draagt.

Ook de etnische afkomst zegt niet al te veel over de waarheid omtrent een Sjamaan. Ga hier dus voorzichtig mee om en neem de boodschappen/berichten aan van mensen die je volledig vertrouwd.

Meer weten over Ayahuasca?
– Ayahuasca
– Wat is Ayahuasca
– Documentaire Ayahuasca

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *