Alles wat je moet weten over het boze oog

door | jul 12, 2019 | Spiritualiteit

Wereldwijd wordt geloofd in het bijgeloof van het boze oog. Het boze oog is onder andere terug te vinden in de gevleugelde uitspraak ‘als blikken konden doden’.

Dit bijgeloof draait erom dat mensen met hun blik bepaalde negatieve aspecten tot leven kunne brengen. Door middel van een blik kan bijvoorbeeld tegenspoed bij een bepaald persoon veroorzaakt worden. In de verschillende culturen gaan er ook verschillende verhalen rond over deze theorie.

Grieken en het boze oog

Bij de Grieken en Romeinen was het boze oog al dé hoofdverdachte van vele rampen en negatieve aspecten.

De personen in het Midden Oosten geloven echter dat het verkrijgen van veel complimenten zorgt voor de negatieve effecten van het boze oog. Die denkwijze wordt gedeeld door de Zuid Amerikanen.

Wij, in Europa, waren vooral bang voor de jaloerse en vernietigende blikken.

Volgens de theorieën bezit in ieder geval elk persoon het boze oog. Deze magie kan elk persoon bewust of onbewust toepassen en is een mogelijkheid om negatieve energie naar een ander te sturen.

Deze theorieën laten eveneens blijken dat beroemde en rijke mensen extra gevoelig zijn voor het boze oog. Onder andere Kennedy, Michael Jackson en het Engels koningshuis worden in verband gebracht met het boze oog.

Je kan een amulet aanschaffen, waarop een symbool van het boze oog prijkt. Dit symbool zie je in steeds meer sieraden terugkomen en bestaan al eeuwenlang. Met dit sieraard kan je jezelf beschermen tegen het boze oog. Voorbeelden hiervan zijn de Turkse Nazar en de Joodse Hamsa. Elke religie/land/regio heeft een bepaalde verbintenis met het boze oog.

Als je geen sieraad draagt, kan je jezelf ook beschermen tegen het boze oog. Hierbij moet je met je duim midden op je voorhoofd drukken. Knip vervolgens met je vingers en klem je duim vervolgens tussen je wijs- en middelvinger. Wijs vervolgens met de top van je duim naar een vervelende plek. Op die manier kan je het boze oog teniet doen.

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *