7 kenmerken van mensen die graag alleen zijn

door | apr 13, 2019 | Psychologie

Als we naar de karaktereigenschappen van mensen kijken, zien we een duidelijk verschil tussen introverte- en extraverte mensen. De extraverte mensen zijn een stuk opener en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Introverte mensen zijn liever op zichzelf gericht.

Je kent dan ook ongetwijfeld mensen die het liefst alleen zijn. Dit is simpelweg een kwestie van persoonlijkheid. Een ieder heeft zijn/haar eigen karakter. Mensen die graag tijd met zichzelf doorbrengen, zijn niet altijd mensenschuw of verlegen. Nee, sommige personen kiezen er bewust voor om veel tijd door te brengen.

Als je veel tijd alleen door wilt brengen, herken je jezelf ongetwijfeld in onderstaande 7 karaktereigenschappen:

  1. Open staan voor nieuwe ervaringen; als je veel tijd in je eentje doorbrengt, ga je vanzelfsprekend veel nadenken. Hierdoor krijg je nieuwe gedachten en ideeën voor jezelf, maar ook om andere te helpen.
  2. Comfortabel met jezelf zijn; als je veel tijd in je eentje doorbrengt, heb je vrede met jezelf. Hierdoor voel je juist comfortabel als je alleen bent.
  3. Duidelijke grenzen; als je graag alleen bent, weet je ook goed wat je wilt. Het is daarom makkelijk(er) om je grenzen te bepalen en die op te volgen voor jezelf.
  4. Loyaal; als je graag alleen bent, ben je loyaal toe naar de mensen waar je wél eens mee bent. Je hebt respect voor hen, ziet hen als goede vrienden en daardoor ben/blijf je erg loyaal.
  5. Je hebt alles helder over ogen; als je veel tijd in je eentje doorbrengt, weet je wie je écht bent. Hierdoor heb je een goed overzicht over jezelf, maar ook over dingen die in je nabije omgeving gebeuren.
  6. Je kent de waarde van tijd; als je graag alleen bent, leer je de waarde van tijd inschatten. Dit helpt je onder andere bij het maken van planningen.
  7. Je bent intelligent; over het algemeen zijn voornamelijk de intelligente mensen eerder geneigd om veel tijd alleen door te brengen. In deze tijd wordt er namelijk volop geanalyseerd en nagedacht over het leven en de wereld.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *