5 manieren om meer vrije tijd te krijgen

door | jan 26, 2019 | Psychologie, Stress

Elk mens heeft behoefte aan rust en vrije tijd. Gedurende de hectische dagen kan het lastig zijn om deze vrije tijd te vinden. Met onderstaande tips ben je in staat om meer vrije tijd te verkrijgen.

Het moderne leven is druk en hectisch. Iedereen is elke dag druk en alles moet snel, snel en nog eens snel. Al deze drukte zorgt voor een hectischer leven en minder vrije tijd. Wil je meer vrije tijd vinden? Volg onderstaande tips op en krijg meer structuur en rust in je leven.

Leer om nee te zeggen.

Het is voor veel mensen lastig om nee te zeggen. Mensen voelen zich bezwaard en zeggen daarom, tegen wil en dank in, ja op bepaalde vragen. Ook al is het moeilijk; leer om nee te zeggen. Op die manier maak je tijd vrij voor dingen die je wél graag wil doen.

Dit is een belangrijke eerste stap naar het verkrijgen van meer vrije tijd.

Delegeren

Voer niet alle taken zelf uit, maar wijs ook taken aan andere uit. We hebben het hierbij onder andere over taken in het huishouden. Besteed deze taken ook eens aan je partner of kinderen uit. Zij kunnen ook dingen doen in het huis, waardoor jij meer tijd over houdt voor leuke dingen.

Een optimale rolverdeling is het huishouden is dan ook een manier om meer vrije tijd te verkrijgen.

Georganiseerd

Als je goed georganiseerd bent, heb je een goed overzicht. Je weet exact wat je nog moet doen, wanneer je dit moet doen en hoe je dit moet doen. Zorg er dus voor dat alles goed georganiseerd is. Op die manier hoef je niet 20 minuten naar een bepaald shirt van je dochter te zoeken of 20 minuten lang naar een rekening van de energieleverancier te zoeken.

Deze minuten kan je ook spenderen aan het genieten van je vrije tijd. Op de lange tijd kan je, dankzij een goede organisatie, veel tijd besparen.

Werk samen met andere ouders

Als je kinderen hebt, weet je hoe het voelt. De ene dag moet je dochter naar paardrijden en de volgende dag moet je zoon naar de voetbal of de hockey. Dit betekent dat je ongeveer elke dag bezig bent met het vervoeren van je kinderen naar de sportclubs. Je kan dit ook combineren met andere ouders; de ene week breng jij de kinderen weg en de andere week doen de andere ouders dit.

Op deze manier kan je meer vat op je planning krijgen en meer vrije tijd verkrijgen. Let wel op dat het hierbij een kwestie van geven en nemen is.

Thuis afleveren

Je hoeft je tijd niet meer in de supermarkt door te brengen. Nee, tegenwoordig kan je alles thuis af laten leveren. Hoezo profiteer je hier niet van? Dit kan je ongelooflijk veel tijd per week schelen.

Overigens geldt dit niet alleen voor dagelijkse boodschappen; alle producten zijn tegenwoordig via het internet te bestellen. Wat houdt je nog tegen?

Bovenstaande tips dragen bij aan het verkrijgen van meer vrije tijd. Probeer de tips uit en geniet van de vrije tijd waarin je dingen kan doen die je leuk vindt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *