3 tips om sneller verlost te raken van je burn-out

door | mrt 22, 2021 | Burn-out, Stress

3 tips om sneller verlost te raken van je burn-out

Bijzonder veel mensen worden tegenwoordig geconfronteerd met overvloedige stress. Het gevolg is vaak een depressie of een burn-out. Op het ogenblik dat je in een dergelijke situatie verzeild bent geraakt zal je kunnen vaststellen dat je daar zo spoedig mogelijk terug uit wil kunnen ontsnappen. Dat is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan. Wij hebben gelukkig drie interessante tips voor jou uitgezocht die jou kunnen helpen om sneller verlost te raken van jouw burn-out. Ben je benieuwd wat deze drie tips nu precies zijn? Lees dan vooral snel verder!

1.) Doe een beroep op een coach

Veel mensen vinden dit geen fijne gedachte, maar een coach kan echt wonderen doen. Veel mensen zien in een coach eigenlijk een soort van psycholoog. Toch blijkt uit de praktijk al snel dat beide beroepen je op een compleet andere manier van dienst kunnen zijn. Voor een psycholoog geldt dan ook dat hij of zij vaak ongelofelijk diep graaft. Dat geldt niet voor een coach. Hij zal je namelijk verschillende concrete handvaten aanreiken om met verschillende situaties in het dagelijks leven om te kunnen gaan. Heel wat mensen die geconfronteerd worden met een burn-out en de oefeningen doen die door een coach worden aangereikt kunnen daarbij vaststellen dat ze kunnen rekenen op verschillende voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Men slaagt er in om een meer ontspannen houding aan te nemen;
  • Het wordt mogelijk om in één klap veel meer zelfvertrouwen op te bouwen;

Let wel op. Het is erg belangrijk dat je kiest voor een coach waar je een klik mee hebt. Daarnaast spreekt het ook voor zich dat je, je bij die persoon echt goed moet voelen. Enkel en alleen op deze manier zal je er in slagen om uiteindelijk met een coach de meest optimale meerwaarde te creëren voor jouw burn-out.

2.) Ga (terug) sporten

Een zeer efficiënte manier om jezelf uit de wurggreep van een burn-out te kunnen verlossen is gaan sporten. Dit gezegd hebbende is het belangrijk om er voor te zorgen dat dit geen verplichting wordt. Met andere woorden, sport wanneer je daar zin in hebt. Dit gezegd hebbende zal je wel meteen kunnen vaststellen dat sporten in de praktijk vrij snel heel wat interessante voordelen zal laten optekenen. In eerste instantie zal je, je bijvoorbeeld lekker energiek voelen. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat je voldoening zal halen uit het sporten. Omwille van deze verschillende redenen zal het plots een stuk eenvoudiger lijken om jezelf een weg te banen uit de burn-out waarin je als het ware gevangen zit.

3.) Neem afstand van social media

In principe hopen we stiekem allemaal dat we niet (negatief) worden beïnvloed door social media. De praktijk leert ons echter doorgaans iets helemaal anders. Bovendien moeten we eigenlijk zeggen dat het zonde van je tijd is om veel energie te stoppen in het doorscrollen van berichten die worden gedeeld door mensen die je niet of nauwelijks meer spreekt. Tel daar ook nog eens bij op dat het doorbladeren van je social media je zelden echt een goed gevoel oplevert en het mag duidelijk zijn dat je er wellicht beter voor kan kiezen om er even afstand van te nemen. Je zal er van opkijken hoe leeg jouw hoofd op die manier opeens kan worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *