16 kenmerken van een oude ziel

door | jan 16, 2020 | Oude ziel, Spiritualiteit

Herken een oude ziel met onderstaande kenmerken

Over het zijn van een oude ziel bestaan her en der meningsverschillen. Eigenlijk is iedereen een oude ziel, maar sommige onder ons zijn al een stukje langer een oude ziel. Welke kenmerken laten nou duidelijk zien dat je echt een oude ziel bent (geworden)? Je leest het in dit artikel!

 1. Je hebt bovengemiddelde belangstelling voor natuurlijke gaven

Ervaar je contact met je natuurlijke gaven? Of heb je een bovengemiddelde belangstelling voor bepaalde natuurlijke gaven? Dat is een duidelijk kenmerk van een oude ziel. Over het algemeen heeft elk mens bepaalde gaven. Naarmate je ouder wordt – een oude ziel dus – ga je die gaven beter gebruiken en kan je ze ook beter inzetten.

Als je belangstelling voor natuurlijke gaven hebt, kan je ze als oude ziel ook naar voren gaan halen. In dat geval haal je de gaven uit één van je vorige levens naar het heden toe.

 1. Je wordt spiritueel bewust

De ziel van een mens bestaat uit liefde en bewustzijn. Het is echter niet voor iedereen weggelegd te begrijpen dat er méér is dan je ziel. Als oude ziel krijg je dat inzicht wel en word je spiritueel bewust

 1. Je hebt grote belangstelling voor diepere lessen

Ken je de film Groundhog Day? In deze film wordt de hoofdpersoon elke dag wakker en ontdekt hij dat het wéér 3 februari is. Dat weet hij op te lossen door zijn eigen ego te verslaan en op die manier andere mensen te helpen. Dit voorbeeld staat bekend als een diepere les. Een les waar je veel van kunt leren. Op het moment dat je een oude ziel bent, krijg je veel belangstelling voor dergelijke diepe lessen.

 1. Je leeft verder dan je eigen ego

Elk mens heeft te maken met een eigen ego. Als je een oude ziel bent, weet je jouw eigen ziel te verslaan. Je leeft simpelweg verder dan je eigen ego. Door voorbij je ego te gaan, kan je ook zaken uit het vorige leven een beter plekje gaan geven. Bovendien kan je, door verder te leven van je eigen ego, je leven nogmaals opnieuw ervaren.

 1. Je kunt vergeven

In het leven is het ontzettend belangrijk om mensen te kunnen vergeven. Als je een oude ziel bent, gaat dat je goed af. Je zit niet vast in je eigen denkwijze en durft op andere manieren naar een situatie te kijken. Daardoor ben je in staat om andere mensen te vergeven.

 1. Je hecht geen waarde aan materiële zaken

Materiële zaken zijn leuk, maar vertegenwoordigen geen waarde. Aan die kennis kom je als je eenmaal een oude ziel bent. Je weet als oude ziel zijnde dat geld niet bestaat en dat het alleen maar een belemmerende factor is.

 1. Je begrijpt het verband tussen ziel en lichaam

Je lichaam is eigenlijk niets anders een omhulsel van je ziel; dat is een gedachte die je weet als je een oude ziel bent. Je naam, je ouders en je titel zijn identificaties voor je ego. Aan het einde van de streep is echter iedereen oneindig bewustzijn en zitten we met z’n allen in één team.

 1. Je hecht veel waarde aan vervlogen tijden

De vervlogen tijden in je leven zijn de mooiste tijden. Dat besef je maar al te goed als je een oude ziel bent. Dit is te danken aan de vorming van je cellulaire geheugen. Dit is niet het geheugen uit je hoofd, maar uit je volledige lichaam inclusief de organen.

 1. Je doet er alles aan om je spirituele vooruitgang af te ronden

Ben je bewust bezig met spiritualiteit? Ben je je meer bewust dan andere mensen? Dan heb je een begrip van de Universele Wetten en doe je alles wat in je zielcontract staat. Je Hogere Zelf en je Gids zullen ervoor zorgen dat je de spirituele vooruitgang weet af te ronden. De drang om de spirituele vooruitgang af te ronden, is in ieder geval een teken van een oude ziel.

 1. De aarde is niet je thuis

Als je een oude ziel bent, voel je je niet meer helemaal thuis op de aarde. Je hebt min of meer het gevoel dat je niet thuishoort op de aarde. Je hoort bij bepaalde sterrenstelsels waar je veel meer binding mee hebt.

 1. Je wilt alles alleen doen

Heb je continue de neiging om het hele leven in je eentje door te brengen? Dat is ook een duidelijk kenmerk van een oude ziel. Je neemt – onbewust – afstand van jongere zielen en voelt je daardoor een stuk meer op je gemak.

 1. Je bent opstandig

Ben je je hele leven al opstandig? Als je een oude ziel bent, komt die karaktereigenschap overduidelijk naar voren. Je hebt moeite om de logica en de wetten te aanvaarden. In plaats daarvan hecht je meer waarde aan de hogere, spirituele wetten.

 1. Je wilt niet dominant zijn

Sommige mensen hebben er een handje van om dominant te zijn. Dat is niet het geval als je een oude ziel bent. Dan weet je hoe vervelend het is als iemand de dominantie over jou wilt hebben. Je bent vooral in staat om de wil van andere accepteren en hen in de waarde te laten.

 1. Je wilt de waarheid weten

Het leven is niet altijd een opeenstapeling van de waarheid. Toch wil je, nu je een oude ziel bent, de waarheid achter alles weten. Je kunt niet meer tegen de leugens, aangezien je hier als oude ziel dwars door heen kijkt.

 1. Je zit met jezelf niet meer op één lijn met de werkelijke wereld

Je levensstijl wordt anders als je een oude ziel bent. Je hecht minder waarde aan materiële zaken en laat je ego volledig achter je. Hierdoor zit je niet meer op één lijn met de huidige, werkelijke wereld.

 1. Je bent nieuwsgierig

Een karaktereigenschap van elke oude ziel is dat je nieuwsgierig bent. Dit sluit aan bij kenmerk 14: je wilt altijd de waarheid weten. Je komt pas achter de waarheid als je nieuwsgierig bent.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *